RegioJet previezol z Bratislavy do Banskej Bystrice 500 tisíc ľudí

NETKY.SK • 2 Február 2016, 14:10 • 2 min
RegioJet previezol z Bratislavy do Banskej Bystrice 500 tisíc ľudí

BRATISLAVA - Spoločnosť RegioJet prepravila na diaľkovej vnútroštátnej autobusovej linke medzi Bratislavou, Nitrou a Banskou Bystricou za rok jej prevádzky päťstotisíc cestujúcich.

slovakia

left justify in out

ko súkromný dopravca v utorok informoval, spoje na tejto trase už niekoľkokrát posilňoval vzhľadom na zvýšený záujem a najnovšie pridal dva nové spoje z Bratislavy do Nitry v poobedňajšej špičke vo štvrtok a v piatok. "Záujem o cestovanie našimi autobusmi neustále rastie. Počas roka na linku pravidelne pridávame nové spoje, pričom v súčasnosti tak robíme už po piatykrát," povedal majiteľ spoločnosti RegioJet Radim Jančura.


Medzinárodnú autobusovú linku RegioJetu z Bratislavy do Viedne za dva a pol mesiaca jej fungovania, od polovice novembra 2015 do konca januára, využilo vyše 50 tisíc cestujúcich. A ich počet sa naďalej zvyšuje. Jedným zo zámerov RegioJetu je, aby ľudia presadli z áut do verejnej dopravy. Dopravca sa v súčasnosti zameriava na mladé rodiny, ktoré sú zmenám najviac prístupné a na cestovanie autobusmi môžu naučiť aj svoje deti. "Linku do Viedne sme vybrali zámerne. Rakúska metropola je obľúbenou destináciou Slovákov, ktorí do nej chodievajú na nákupy, za kultúrou, či obdivovať pamiatky," uviedol Jančura. Predpokladá, že mladé rodiny pri ceste do Viedne budú namiesto auta využívať autobusy.

 

Spoločnosť RegioJet, a.s. so sídlom v Bratislave bola založená v októbri 2010, má základné imanie 25 tis. eur a jej akcionárom je česká spoločnosť Student Agency, k. s. so sídlom v Brne. RegioJet začal prevádzkovať vo verejnom záujme osobnú vlakovú dopravu na trati Bratislava - Dunajská Streda - Komárno v marci 2012. Diaľkové vlaky na trase Praha - Žilina - Košice a Bratislava - Žilina - Košice prevádzkuje od októbra, resp. decembra 2014. Vlakové spojenie zo Zvolena cez Žilinu do Prahy zaviedol vlani v decembri. Spoločnosť prevádzkuje aj diaľkovú autobusovú linku Banská Bystrica - Nitra - Bratislava od februára 2015 a medzinárodnú autobusovú linku Bratislava - Viedeň od novembra minulého roka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies