RegioJet previezol autobusmi v SR 222-tisíc cestujúcich

NETKY.SK • 10 August 2015, 15:17 • 2 min
RegioJet previezol autobusmi v SR 222-tisíc cestujúcich

BRATISLAVA - Spoločnosť RegioJet, a. s. prepravila na diaľkovej autobusovej linke Banská Bystrica - Nitra - Bratislava a späť za pol roka jej existencie takmer 222 tisíc cestujúcich. Informoval o tom v pondelok súkromný dopravca s tým, že od 10. augusta autobusy na trase odchádzajú z Bratislavy poobede každých tridsať minút.

slovakia

left justify in out

Nedávno už zahustil spoje na tejto linke, keď zaviedol pätnásťminútový interval autobusov do Bratislavy v rannej špičke. Na začiatku februára na linke jazdilo 28 spojov denne a v súčasnosti 38. RegioJet začal autobusovú linku medzi Banskou Bystricou a Bratislavou cez Nitru prevádzkovať začiatkom februára s nižšími cenami ako konkurencia.


Privátny dopravca sa sťažuje na postup autobusovej konkurencie v Nitrianskom samosprávnom kraji. "Je nám ľúto, že aj napriek tomu, že sa snažíme hrať korektne, konkurenční dopravcovia namiesto zlepšovania svojich služieb vyvíjajú nekalé praktiky a namiesto férovej súťaže sa nás snažia prostredníctvom úradníkov platených z daní občanov vytlačiť z hry," uviedol majiteľ RegioJet Radim Jančura. RegioJet v súčasnosti pripravuje medzinárodnú autobusovú linku z Bratislavy na letisko Schwechat a do Viedne.


Spoločnosť RegioJet, a. s. so sídlom v Bratislave bola založená v októbri 2010, má základné imanie 25 tis. eur a jej akcionárom je česká spoločnosť Student Agency, k. s. so sídlom v Brne. RegioJet začal prevádzkovať osobnú vlakovú dopravu vo verejnom záujme na trati Bratislava - Dunajská Streda v marci 2012 na objednávku štátu. Na vlastné náklady prevádzkuje diaľkové vlaky na trase Bratislava - Žilina - Košice od polovice decembra 2014 a z Prahy cez Ostravu a Žilinu do Košíc od októbra 2014.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona