RegioJet prepravil vlani rekordný počet pasažierov, ČD sú na 7-ročnom maxime

NETKY.SK • 30 Január 2017, 17:59 • 2 min
RegioJet prepravil vlani rekordný počet pasažierov, ČD sú na 7-ročnom maxime

PRAHA - Diaľkové vlaky sú na cestovanie po Českej republike stále atraktívnejšie. Ukazujú to dnes zverejnené výsledky RegioJetu a Českých dráh (ČD) za minulý rok.

slovakia

left justify in out

RegioJet prepravil minulý rok 3,72 milióna cestujúcich, ČD 171,5 milióna pasažierov. RegioJetu tak vo vlakoch pribudlo 600.000 cestujúcich, oproti predchádzajúcemu roku to znamená rast o 20 %. České dráhy mali vlani vo vlakoch o 1,775 milióna pasažierov viac, čo predstavuje rast zhruba o 1 %.

 

"Podobný rast očakávame aj v tomto roku, keď vlaky RegioJet jazdia na nových linkách na trase z Prahy do Brna, Břeclavi či Bratislavy," povedal majiteľ firmy Radim Jančura. Spoločnosť už oznámila posilnenie trasy na Slovensko, od februára ponúkne tretí spoj denne medzi Prahou a Košicami. Vrátane autobusov prepravila firma vlani vyše 15 miliónov cestujúcich.

 

Obaja dopravcovia vysvetľujú rast počtu pasažierov rozdielne, zhodujú sa ale v tom, že rast zaznamenáva najmä doprava na dlhšie trasy.

 

"Viac cestujúcich sme zaznamenali ako vo vnútroštátnej, tak aj v medzinárodnej doprave. V tej nám pribudlo približne 0,5 milióna zákazníkov," povedal generálny riaditeľ ČD Pavel Krtek, podľa ktorého sa najviac zvýšil počet cestujúcich do Rakúska. Počet pasažierov ČD bol najvyšší od roku 2009, v prípade prepravného výkonu je výsledok najlepší za 20 rokov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies