RegioJet prepravil vlani na Slovensku 4,1 mil. cestujúcich

NETKY.SK • 6 Január 2016, 14:31 • 2 min
RegioJet prepravil vlani na Slovensku 4,1 mil. cestujúcich

BRATISLAVA - Súkromný železničný a autobusový dopravca RegioJet prepravil vlani na Slovensku 4,147 milióna cestujúcich.

slovakia

left justify in out

Vlakmi cestovalo 3,68 milióna zákazníkov, zvyšok využil vnútroštátne a medzinárodné autobusové linky RegioJetu. Informoval o tom hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj. Na trase Bratislava - Dunajská streda - Komárno sa medziročne zvýšil počet cestujúcich o 19 %. Vlaky RegioJetu tam odviezli 2,43 milióna cestujúcich. Zvýšený záujem spôsobilo podľa hovorcu najmä zavedenie bezplatnej prepravy pre študentov, no väčší nápor na dopravu zaznamenala spoločnosť aj počas leta, kedy cestovali tisícky ľudí na termálne kúpaliská do Dunajskej Stredy a do Veľkého Medera.


Žlté expresy medzi Bratislavou, Žilinou a Košicami odviezli približne 900 tisíc cestujúcich, uviedol ďalej Ondrůj. "Po vyriešení prevádzky stratových vlakov IC ZSSK zdvojnásobí RegioJet počet vozňov na svojich spojoch, pričom do súprav začne opätovne zaraďovať aj reštauračné vozne. V špičkách by mal RegioJet prevádzkovať až 13-vozňové súpravy", doplnil.


RegioJet zaznamenal podľa Ondrůja veľký záujem aj o medzinárodnú vlakovú prepravu medzi Prahou a Košicami, resp. Martinom. Na slovenskom úseku sa odviezlo 350 tisíc cestujúcich. "Od decembra 2015 boli tieto vlaky posilnené o ďalšie vozne, pričom na linke Praha - Košice sa zaviedla každodenná premávka nočných vlakov, na ktoré začali byť nasadzované aj lôžkové a ležadlové vozne", uviedol. Linka medzi Prahou a Martinom bola koncom roka predĺžená až do Banskej Bystrice a do Zvolena.


Autobusmi RegioJetu sa vlani na Slovensku odviezlo celkovo 467 tisíc cestujúcich. Na vnútroštátnej linke Banská Bystrica - Nitra - Bratislava, ktorú spoločnosť prevádzkuje od februára 2015, odviezli autobusy RegioJetu 457 tisíc cestujúcich. V súčasnosti na linke premáva 40 spojov denne. Koncom minulého roka uviedol RegioJet do prevádzky aj medzinárodnú autobusovú linku na trase Bratislava - Letisko Wien Schwechat - Viedeň. Za prvý mesiac prevádzky jeho autobusy odviezli takmer 10 tisíc cestujúcich.


Spoločnosť RegioJet, a.s. so sídlom v Bratislave bola založená v októbri 2010, má základné imanie 25 tis. eur a jej akcionárom je česká spoločnosť Student Agency, k. s. so sídlom v Brne. RegioJet začal prevádzkovať osobnú vlakovú dopravu na trati Bratislava - Dunajská Streda v marci 2012, diaľkové vlaky na trase Bratislava - Žilina - Košice v decembri 2014 a autobusovú linku Banská Bystrica - Nitra - Bratislava vo februári 2015.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona