RegioJet prepravil tento rok na trase do Košíc vyše pol milióna cestujúcich

NETKY.SK • 23 September 2015, 15:52 • 2 min
RegioJet prepravil tento rok na trase do Košíc vyše pol milióna cestujúcich

BRATISLAVA - Súkromný dopravca RegioJet prepravil za deväť mesiacov vo vlakoch na trase z Bratislavy do Košíc približne 650.000 cestujúcich. Spoločnosť vypravuje spoje na tejto linke od decembra 2014.

slovakia

left justify in out

Podľa hovorcu firmy Aleša Ondrůja jazdia na tejto trase aktuálne tri vlaky denne v každom smere a jeden pár nočných spojov. Dopravu na linke zabezpečuje dopravca bez dotácie od štátu. Okrem toho však firma prevádzkuje železničnú dopravu na regionálnej trase z Bratislavy do Komárna. Ide o štátom dotovanú linku, na ktorej RegioJet zabezpečuje železničnú dopravu od roku 2012.

 

"V tomto roku dosiahol počet cestujúcich na tejto regionálnej trase za január až august 1,557 milióna," vyčíslil Ondrůj. V porovnaní s vlaňajškom to podľa jeho slov znamená nárast o 23,89 %. RegioJet vypravuje tiež medzinárodné spoje na trase z Prahy cez Žilinu do Košíc. Od decembrovej zmeny cestovných poriadkov chystá dopravca zahustenie nočných spojov na linke. Kým doteraz vypraví nočné vlaky vo štvrtok, v piatok a nedeľu, od nového cestovného poriadku majú jazdiť denne.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies