RegioJet prepravil medzi Bratislavou a Viedňou 500-tisíc ľudí

NETKY.SK • 29 November 2016, 13:08 • 2 min
RegioJet prepravil medzi Bratislavou a Viedňou 500-tisíc ľudí

BRATISLAVA - Súkromný dopravca RegioJet, a. s. za prvý rok fungovania medzinárodnej autobusovej linky medzi Bratislavou a Viedňou prepravil pol milióna cestujúcich. Informovala o tom v utorok spoločnosť s tým, že pred Vianocami posilní vyťažené autobusové linky do Viedne, Prahy a Budapešti. V adventnom období totiž eviduje zvýšený záujem cestujúcich o medzinárodné spojenia, napríklad na vianočné trhy.

slovakia

left justify in out

RegioJet začal prevádzkovať autobusové spojenie z Bratislavy do Viedne cez letisko Schwechat 18. novembra minulého roka. "Autobusy RegioJet premávajú z Bratislavy do Viedne každú hodinu a počas roka si našli celý rad pravidelných a aj nepravidelných cestujúcich. Počas vianočného obdobia musíme dokonca pridávať posilové spoje, aby sme dokázali uspokojiť vysoký nápor všetkých cestujúcich," povedala obchodná riaditeľka autobusov RegioJet Marcela Hamříková. Spoločnosť na linke do Viedne zabezpečuje aj špeciálnu službu - kompletné preplatenie nákladov spojených s vystavením novej letenky či dovolenky, a to v prípade, že by vinou prepravcu, napríklad pre poruchu autobusu, nestihol cestujúci svoj let.

 

Na linke Bratislava - Viedeň zavedie RegioJet posilové spoje počas víkendov, premávať budú podľa potreby ako zdvojené spoje. Spoje premávajú každú hodinu.

 

Na linke Bratislava - Praha, o ktorú bývava počas adventu rekordný záujem, zavádza RegioJet tiež posilové autobusy, pričom najvyťaženejšie budú premávať ako zdvojené. Autobusy budú premávať deväťkrát denne, od nedele 11. decembra sa k nim pridajú aj dve priame spojenia vlakmi RegioJet, ktoré budú z Bratislavy vychádzať skoro ráno a poobede. Z Bratislavy do Budapešti prevádzkuje RegioJet denne šesť autobusových spojov, aj na túto trasu bude v prípade potreby nasadzovať ďalšie autobusy tak, aby premávali v zdvojených odchodoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona