RegioJet prepravil autobusmi vlani z Bratislavy do Viedne a Banskéj Bystrice takmer milión ľudí

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 14:26 • 2 min
RegioJet prepravil autobusmi vlani z Bratislavy do Viedne a Banskéj Bystrice takmer milión ľudí

BRATISLAVA - Súkromný dopravca RegioJet prepravil v roku 2016 na autobusových linkách Bratislava - Viedeň a Bratislava - Nitra - Banská Bystrica približne 985.000 cestujúcich. Podľa hovorcu spoločnosti Aleša Ondrůja je to takmer dvojnásobný počet oproti predchádzajúcemu roku.

slovakia

left justify in out

Najväčší nárast počtu cestujúcich pritom spoločnosť zaznamenala na trase medzi Bratislavou a Nitrou, kde stúpol počet cestujúcich medziročne o 50 %. Dopravca tu prepravil takmer 320.000 ľudí.

 

"Nárast pocítila spoločnosť aj na trase z Bratislavy do Banskej Bystrice, kde prepravila okolo 300.000 cestujúcich. Medziročne to bolo o 20 % viac," doplnil Ondrůj. Rástla podľa jeho slov aj linka Bratislava - Schwechat a do Viedne, ktorou RegioJet prepravil v roku 2016 takmer 370.000 cestujúcich.

 

Dopravca zároveň avizuje, že pred letnou sezónou pridá nové autobusy z Bratislavy do Chorvátska a do Rumunska. V priebehu mája chce spoločnosť spustiť linku z Bratislavy cez Zadar do Splitu v Chorvátsku. Premávať bude raz do týždňa s odchodom v piatok z Bratislavy a v sobotu späť z Chorvátska, a to do konca septembra. Okrem Zadaru a Splitu autobusy zastavia aj v Biograde na Moru, Šibeniku a Primoštene.

 

Súčasne chce RegioJet koncom apríla spustiť autobusovú linku z Bratislavy cez Szeged a Arad do Temešváru v Rumunsku. Spoje by mali na linke premávať trikrát týždenne v každom smere. "Okrem miest v Rumunsku zastaví autobus tiež v Budapešti v centre a po novom aj v Budapešti na letisku a v juhomaďarskom meste Szeged," priblížil Ondrůj.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies