RegioJet požiadal o licencie na nové autobusové linky, chystá 20 spojov

NETKY.SK • 14 Jún 2016, 11:44 • 2 min
RegioJet požiadal o licencie na nové autobusové linky, chystá 20 spojov

BRATISLAVA - Súkromný dopravca RegioJet plánuje spustiť na východnom Slovensku dve nové autobusové linky, na ktorých má jazdiť 20 spojov denne. Spoločnosť už podala žiadosť o licencie na tieto linky.

slovakia

left justify in out

"Chceme prepojiť mestá na východnom Slovensku so stanicami našich vlakov. Tie síce v súčasnosti premávajú do Kysaku či Košíc, ale pre cestujúcich, ktorí pokračujú ďalej na východné Slovensko, chceme zabezpečiť garantovaný prípoj priamo od alebo k vlaku," opísal majiteľ spoločnosť Radim Jančura.

 

Všetky autobusy, ktoré plánuje dopravca spustiť, tak budú priamo nadväzovať na príchody a odchody jeho vlakov. "Rešpektovať budú aj ich prípadné meškania," dodal Jančura.

 

Novými linkami chce spoločnosť spojiť Kysak s Prešovom či Kysak so Svidníkom. "Plánujeme aj spoje z Kysaku do Bardejova, ktoré by nadväzovali na vlaky z Bratislavy a Prahy a obsadiť plánujeme aj významnú trasu medzi Košicami, Michalovcami, Humenným a Sninou," vymenovala riaditeľka autobusovej dopravy spoločnosti RegioJet Ivana Kašická.

 

Všetky nové trasy vzišli podľa jej slov z podnetov cestujúcich, ktoré uviedli v nedávnej ankete firmy. "Ak by všetko vyšlo ako plánujeme, na východnom Slovensku vznikne 20 nových autobusových spojení, ktoré budú premávať každý deň," vyčíslila.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies