RegioJet pošle na Slovensko viac autobusov

NETKY.SK • 21 Február 2015, 13:26 • 2 min
RegioJet pošle na Slovensko viac autobusov

PRAHA - Český dopravca RegioJet zo skupiny Student Agency v marci zvýši na Slovensku počet autobusových spojov na linke medzi Bratislavou a Nitrou, ktorú začal prevádzkovať až začiatkom tohto mesiaca.

slovakia

left justify in out

Firma to vysvetľuje dopytom cestujúcich po ďalších spojoch. Spoločnosť zároveň oznámila zníženie cien vybraných cestovných lístkov. Informoval o tom na svojej internetovej stránke český denník E15.
      

"Obrátilo sa na nás množstvo cestujúcich s tým, že by uvítali viac ranných spojov z Nitry do Bratislavy, ktorými by mohli cestovať do práce, školy alebo k lekárovi, a tiež viac podvečerných (spojov), ktorými sa môžu vracať. Rozhodli sme sa im vyjsť v ústrety, a preto od 9. marca rozširujeme ponuku o celkovo osem nových spojov medzi Bratislavou a Nitrou," uviedla riaditeľka pre autobusovú dopravu skupiny Student Agency Ivana Kašická. V dopravnej špičke tak autobusy RegioJetu budú na linke jazdiť každú pol hodinu.
      

Pri vstupe na trh pravidelnej autobusovej dopravy na Slovensku ponúkol RegioJet na trase medzi slovenskou metropolou a zhruba 100 kilometrov vzdialenou Nitrou v pracovných dňoch dokopy 28 spojov v oboch smeroch, z ktorých polovica zachádza do Banskej Bystrice. Niektoré z pridaných spojov budú jazdiť iba cez pracovné dni alebo cez víkendy.
      

Spoločnosť uviedla, že už v polovici februára začala k najvyťaženejším piatkovom a nedeľným spojom na spomínanej linke pridávať posily, ďalšie autobusy.
      

Dopravca tiež oznámil zlacnenie niektorých druhov cestovných lístkov, najlacnejšie štandardné cestovné medzi Bratislavou a Nitrou ale zostalo na 2 eurách. Už pri začatí prevádzky autobusovej linky RegioJet ponúkol nižšie ceny prepravy, ako mali zavedení dopravcovia, ktorí potom cestovné tiež zlacnili.
      

RegioJet sa pre licencie na vnútroštátnu autobusovú linku na Slovensku dostal do sporu s tamojšími úradmi. Povolenie mu najprv odmietol vydať Bratislavský kraj, proti linke vystupovalo tiež mesto Nitra, ktoré okrem iného tvrdilo, že nie je potrebná. Spoločnosti sa nakoniec podarilo získať licenciu od Banskobystrického kraja a slovenské ministerstvo dopravy zasa zrušilo zamietavé rozhodnutie Bratislavského kraja.
      

Do podobného sporu sa podnik dostal aj so samosprávou na východnom Slovenskom. Dopravca nakoniec ustúpil od plánu zaviesť ďalšiu autobusovú linku, ktorou by vozil cestujúcich k svojim diaľkovým vlakom.
      

RegioJet na Slovensku okrem novej autobusovej linky prevádzkuje na vlastné komerčné riziko vlakovú dopravu z Bratislavy do Košíc, a tiež vlaky z Prahy do Košíc. Okrem toho zabezpečuje štátom dotovanú prevádzku osobných vlakov na regionálnej trati z Bratislavy do Komárna.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies