RegioJet posilňuje od nedele spoje z Košíc do Prahy o ďalší pár vlakov

NETKY.SK • 23 Február 2017, 14:15 • 2 min
RegioJet posilňuje od nedele spoje z Košíc do Prahy o ďalší pár vlakov

BRATISLAVA - Súkromný dopravca RegioJet posilní od nedele 26. februára svoju vlakovú linku medzi Košicami a Prahou o jeden pár vlakov. K súčasnému dennému a nočnému páru vlakov tak pridáva spoločnosť tretí pár vlakov.

slovakia

left justify in out

"Minulý rok cestovalo našimi dvoma pármi vlakov na trase Košice – Praha viac ako 800.000 zákazníkov a tento rok plánujeme ich počet zvýšiť na viac ako milión," avizoval majiteľ dopravcu Radim Jančura.

 

Nový spoj bude z Košíc vychádzať skoro ráno o 4.03 h, cez Žilinu bude prechádzať o 7.08 h a do Prahy príde na obed o 12.12 h. V opačnom smere z Prahy odíde spoj poobede o 14.44 h, cez Žilinu prejde o 19.39 h a do Košíc sa vráti v noci o 22.44 h.

 

Doplní tak súčasné denné a nočné vlaky, ktoré odchádzajú z Košíc o 8.00 h a o 21.22 h a z Prahy o 7.44 h a 21.44 h. "Tie zostávajú naďalej v prevádzke podľa nezmeneného cestovného poriadku," doplnil hovorca dopravcu Aleš Ondrůj.

 

Zároveň spoločnosť podľa neho pociťuje rastúci záujem cestujúcich aj o nové spojenie stredného Slovenska s Českou republikou počas dňa. Plánuje preto rozšíriť aj prevádzku na autobusovej linke zo Zvolena a Banskej Bystrice. Predĺžiť ju chce až do Vrútok, kde bude zabezpečený prestup ľudí medzi autobusmi a vlakmi smerujúcimi do Žiliny, Ostravy a Prahy.

 

"Kým dnes zabezpečuje RegioJet podobné spojenie iba raz denne a aj to veľmi skoro ráno tam a až neskoro večer späť, po novom chceme prepájať stredné Slovensko s Českou republikou dvakrát denne," doplnil Ondrůj.

 

Nový autobusový spoj by tak mal vyrážať o 8.50 z Banskej Bystrice, vo Vrútkach by cestujúci prestúpil na prípojný vlak a do Prahy by prišiel poobede o 16.12 h. V opačnom smere by dopravca pridal autobus k vlaku, ktorý odchádza z Prahy o 7.44 h a autobus by priviezol cestujúcich do Banskej Bystrice o 14.50 h a do Zvolena o 15.15 h. Autobusy by mali začať premávať v pondelok 13. marca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona