RegioJet plánuje expanziu na Balkán

NETKY.SK • 7 Marec 2017, 11:40 • 2 min
RegioJet plánuje expanziu na Balkán

PRAHA - RegioJet plánuje expanziu na Balkán. Český súkromný dopravca počíta so zavedením autobusových liniek do Rumunska alebo Chorvátska.

slovakia

left justify in out

Okrem toho prvýkrát priamo spojí aj Prahu s nemeckým mestom Passau. Podstatne väčší výber spojenia autobusom mimo zájazdy tak budú mať tento rok Česi, ktorí chcú ísť na dovolenku k Jadranu. Z Prahy a Brna tam začne jazdiť priama linka FlixBusu a tiež RegioJet, ktorý bude linku Praha - Brno - Zadar - Split prevádzkovať od mája do septembra raz týždenne, vždy s odchodom v piatok z Česka a v sobotu späť z Chorvátska.

 

"Dovolenkoví cestujúci sú hlavnou cieľovou skupinou tejto novej autobusovej linky. Okrem Zadaru a Splitu autobusy zastavia aj v Biograde na Moru, Šibeniku a Primoštene," povedal hovorca RegioJetu Aleš Ondrůj. Ceny firma zatiaľ ešte neoznámila. "V prípade Chorvátska počítame aj so špeciálnou balíčkovou ponukou pre tých, ktorí si kupujú zájazd do Chorvátska cez portál Dovolena.cz," dodal Ondrůj.

 

Do Chorvátska zatiaľ z Česka cez sezónu jazdí k moru len Tourbus a Yachtbus, pričom obaja dopravcovia jazdia len cez víkend. Priame vlaky z Prahy do Splitu vypravujú cez leto dvakrát týždenne České dráhy.

 

Novou krajinou v sieti RegioJetu je aj Rumunsko. Linka Praha - Brno - Bratislava - Arad - Temešvár bude jazdiť trikrát týždenne, zastaví v Budapešti aj na letisku a tiež v Szegede. Do Rumunska z Česka zatiaľ jazdí napríklad Eurolines alebo tam zastavujú niektoré linky idúce ďalej do Bulharska či Moldavska.

 

RegioJet navyše svojou medzinárodnou expanziou ešte zahustí konkurenciu v Česku: od druhej polovice roka bude raz denne jazdiť do bavorského Passau cez Strakonice, Vimperk a Strážný. Do Passau z Prahy zatiaľ žiadny priamy spoj nejazdí.

 

Medzinárodná doprava RegioJetu rastie rýchlejšie ako vnútroštátna. Spoločnosť vlani na medzinárodných linkách prepravila 1,87 milióna ľudí, čo bolo o 23 % viac než rok predtým.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies