RegioJet na trase do Košíc skončil: Nahradili ho IC vlaky štátnej ZSSK

NETKY.SK • 1 Február 2017, 09:24 • 2 min
RegioJet na trase do Košíc skončil: Nahradili ho IC vlaky štátnej ZSSK

BRATISLAVA - Súkromný dopravca RegioJet prestal vypravovať svoje vlaky na trase medzi Bratislavou a Košicami. V utorok 31. januára išli na linke posledné takéto spoje a od dnešného dňa ich už cestujúci nemôžu využívať.

slovakia

left justify in out

Spoje súkromného dopravcu nahrádzajú InterCity (IC) vlaky štátneho dopravcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Tá od dnešného dňa zvýšila počet IC vlakov medzi Bratislavou a Košicami.

 

Nové tri páry IC vlakov zastavujú na trase vo všetkých zastávkach ako doteraz súkromné spoje RegioJetu. Medzi Bratislavou a Košicami teda stoja v staniciach Trnava, Trenčín, Žilina, Vrútky, Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Štrba, Poprad-Tatry, Spišská Nová Ves a Kysak.

 

Trasu medzi východom a západom krajiny by mali zvládnuť za 5 hodín a 11 minút. Z Bratislavy tak pôjdu tri nové spoje o 5.33 h, 11.33 h a 17.33 h. Naopak, v opačnom smere z Košíc budú vyrážať o 5.16 h, 11.16 h a 17.16 h.

Zároveň zostáva na trase jazdiť aj jeden pár expresných IC vlakov ZSSK, ktorý zvládne trasu medzi Bratislavou a Košicami za 4 hodiny a 42 minút. Zastavuje však len v staniciach Trnava, Žilina, Poprad-Tatry a Kysak. Z Bratislavy vyráža tento spoj o 15.47 h a v opačnom smere z Košíc odchádza o 7.31 h.

 

Doteraz pritom vypravoval dopravca dva páry takýchto expresných spojov, ale jeden od 1. februára zrušil. Prestal tak premávať pár vlakov, z ktorých jeden vyrážal o 9.47 h z Bratislavy a v opačnom smere išiel o 15.31 h z Košíc. Cestujúci tak majú od dnešného dňa k dispozícii štyri rýchle spojenia Bratislavy a Košíc na tejto trase oproti doterajším piatim takýmto spojom.

 

Súkromný dopravca RegioJet odôvodnil svoj odchod z tejto vlakovej trasy cestovným zadarmo v štátom dotovaných vlakoch a tiež opätovným zavedením IC vlakov na túto trať.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona