RegioJet musel zdražieť ceny lístkov

NETKY.SK • 5 Február 2015, 10:09 • 2 min
RegioJet musel zdražieť ceny lístkov

BRATISLAVA - "Súkromné vlaky zdraželi", zdôraznila v titulku autorka článku na prvej a 11 strane v denníku Pravda. Súkromný dopravca RegioJet, ktorý nasadil svoje rýchle vlaky na hlavnú trasu z Bratislavy cez Žilinu do Košíc, zdvihol pred pár dňami ceny cestovných lístkov.

slovakia

left justify in out

Cenová vojna, ktorú vlani začal RegioJet tým, že núkal cestujúcim lístok z jedného konca Slovenska na druhý za deväť eur, sa tak pomaly končí. Odborníci spľasnutie cenovej bubliny očakávali, keďže jej trvanie by zrejme poslalo všetkých prepravcov do straty.

 

Atraktívnu cenu ponechal súkromník len v spojoch, ktoré nepraskajú vo švíkoch, teda buď v skorých ranných hodinách, alebo začiatkom týždňa. Vo štvrtok či v piatok, keď sa z Bratislavy do Košíc presúva veľká časť národa a naopak, keď v nedeľu cestujú nazad, sa môžu ľudia po novom odviezť už za zvýšených 13,30 eura.

 

"Na začiatku februára sme upravovali cenové pásma. Sumu deväť eur za cestovný lístok sme zachovali pri vybraných spojoch," potvrdila pre denník hovorkyňa RegioJetu Radka Šťávová. Deväťeurový lístok navyše získa cestujúci len pri kúpe cez internet.

 

Štátny dopravca, ktorý má na hlavnej trase takisto vlaky InterCity, upravoval vlani svoje ceny smerom nadol, pretože sa chcel pustiť do boja o cestujúcich s RegioJetom. Lístky na vlak z Bratislavy do Košíc začala Železničná spoločnosť Slovensko predávať o desať eur lacnejšie ako dovtedy. Za obyčajný lístok do Košíc vlakom InterCity platili ľudia 22 až 24 eur a po zmene cenníka si pýtajú železnice 12,90 eura.

 

Možnosť cestovať vlakmi zadarmo dostalo celkove 2,5 milióna ľudí v našej krajine. Obsadenosť štátnych vlakov InterCity je po zavedení bezplatnej dopravy 75 percent, RegioJet ich má obsadené na 72 percent. Obidvaja dopravcovia vravia, že sú to čísla, s ktorými ich plány nepočítali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona