RegioJet musel pre poruchu dočasne stiahnuť jednu súpravu z trasy do Komárna

NETKY.SK • 8 Február 2017, 15:34 • 2 min
RegioJet musel pre poruchu dočasne stiahnuť jednu súpravu z trasy do Komárna

BRATISLAVA - Súkromný dopravca RegioJet má na trase medzi Bratislavou a Komárnom problém s poruchou na jednej vlakovej súprave. Na čas opravy ju preto musel stiahnuť z prevádzky. Cestujúci sa TASR sťažovali na nižšiu kapacitu niektorých spojov na tejto linke.

slovakia

left justify in out

"Oprava jednotky by mala byť vo finálnej fáze a v priebehu štvrtka (9. 2.) alebo najneskôr v piatok (10. 2.) by mala byť opäť daná do prevádzky," uviedol pre TASR hovorca spoločnosti Aleš Ondrůj. Súprava má podľa jeho slov poškodenú prevodovku, čo bolo potrebné opraviť.

 

Dôvodom vzniku takejto situácie je podľa hovorcu fakt, že spoločnosť dočasne funguje bez záložných vlakových súprav. Pre závažné nehody na priecestiach v priebehu minulého roka, ktoré nezavinil dopravca, sa totiž RegioJetu poškodili tri vlakové súpravy. Z toho dve musela firma dať zošrotovať a jedna sa ešte opravuje. "Do prevádzky sa vráti na prelome mája a júna. Z týchto dôvodov zatiaľ RegioJet vypravuje svoje vlaky bez záložných súprav, ktoré by boli permanentne k dispozícii," opísal Ondrůj.

 

Dopravca zároveň avizoval, že v priebehu marca a apríla nasadí na trasu Bratislava - Komárno ďalšie štyri dvojvozňové motorové jednotky. "Budú nasadené hlavne ako posilová kapacita pre uspokojenie vysokých požiadaviek na prepravu v priebehu ranných a popoludňajších špičiek," priblížil hovorca.

 

Nasadenie týchto vlakov vychádza podľa spoločnosti z dohody s ministerstvom dopravy o posilnení prepravných kapacít na tejto trase tak, aby bolo možné uspokojiť nárast záujmu cestujúcich. Vlaky RegioJet totiž podľa Ondrůja prepravujú na trati viac než 2,6 milióna ľudí ročne. "Ministerstvo nebude nijako navyšovať úhradu, ktorú za objednávanie vlakov hradí RegioJetu," dodal dopravca.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies