RegioJet možno zastaví vlaky do Košíc

NETKY.SK • 16 Apríl 2015, 10:05 • 2 min
RegioJet možno zastaví vlaky do Košíc

BRATISLAVA - Český RegioJet v decembri expandoval k nám s veľkou slávou. Štart linky z Bratislavy do Košíc sprevádzali bubnujúci tanečníci a sebavedomé prehlásenia o tom, že Slováci zažijú vo vlakoch nepoznaný komfort, uvádza DENNÍK N.

slovakia

left justify in out

Po štyroch mesiacoch už tvrdí, že medzi Bratislavou a Košicami sa nedá jazdiť so ziskom. Do konca roku by mohol jej prevádzku ukončiť. "Jedným zo scenárov skutočne je, že v decembri túto linku ukončíme, zatiaľ však ide len o krajnú možnosť", hovorí majiteľ firmy Radim Jančura.

 

Jeho biznis naráža predovšetkým na stopercentné zľavy pre študentov a dôchodcov vlády Roberta Fica. Na linke medzi Bratislavou a Košicami ich dnes ponúkajú len štátne rýchliky.

 

RegioJet požaduje od vlády aspoň čiastočné kompenzácie, aby mohol linku udržať. Ponúka variant, že aj on bude študentov a dôchodcov voziť zadarmo, chce však preplatenie polovice nákladov.

 

Navyše žiada, aby štát zastavil IC vlaky do Košíc, ktoré vraj dotuje, alebo ich prestal dotovať. Ministerstvo Jána Počiatka (Smer-SD) však akékoľvek ústupky odmieta. Dôvod? RegioJet podľa ministerstva na linke Bratislava - Košice jazdí na svoje vlastné riziko.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies