RegioJet bude o otázke prípojov rokovať so ZSSK v utorok

NETKY.SK • 9 Máj 2016, 15:27 • 2 min
RegioJet bude o otázke prípojov rokovať so ZSSK v utorok

BRATISLAVA – O otázke vzájomného čakania nadväzujúcich prípojov na meškajúce vlaky bude súkromný dopravca RegioJet rokovať v utorok 10. mája so štátnym dopravcom Železničnou spoločnosťou Slovensko (ZSSK).

slovakia

left justify in out

Podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej totiž štátny dopravca dostal koncom minulého týždňa prvú emailovú žiadosť od súkromného dopravcu o stretnutie na tému prípojovosti spojov v prípade meškania. "Okamžite sme ústretovo zareagovali, prvé stretnutie sa uskutoční," doplnila Morháčová.

 

ZSSK sa bude podľa jej slov zúčastňovať stretnutí za účasti dopravných špecialistov a na rokovaniach postavených na odborných argumentoch. "Je to pozitívny signál v tom, že sme spoločne pripravení urobiť maximum, aby cestujúci mali istotu, že v prípade oneskorenia vlaku jedného dopravcu na neho spoj druhého dopravcu počká," reagoval hovorca spoločnosti RegioJet Aleš Ondrůj. Problém s čakaním prípojov vidí súkromný dopravca najmä pri večernom spoji z Bratislavy, ktorý prichádza do Košíc o 22.43 h a posledný vlak z Košíc do Humenného odchádza o 23.04 h.

 

Podľa ZSSK je však zabezpečenie prípojov v prípade meškania oveľa zložitejšia problematika. "Ide o situácie, keď jedno vyvolané meškanie môže spôsobiť narušenie mnohých systémových a prípojných väzieb vlakov v rámci celej 3000 kilometrovej železničnej siete, na ktorej sa realizuje osobná verejná doprava," opísala. ZSSK však podľa nej verí, že každý dopravca v prvom rade rieši problém ako odstrániť a nevytvárať meškania.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies