RegioJet bude jazdiť autobusmi z B. Bystrice do Bratislavy

NETKY.SK • 14 Január 2015, 12:12 • 2 min
RegioJet bude jazdiť autobusmi z B. Bystrice do Bratislavy

BRATISLAVA - Súkromný vlakový dopravca RegioJet plánuje začať prevádzkovať nedotovanú diaľkovú autobusovú linku Banská Bystrica - Nitra - Bratislava a späť v pondelok 2. februára.

slovakia

left justify in out

Ako oznámila spoločnosť, na trase bude jazdiť denne štrnásť spojov zhruba za polovičné ceny oproti súčasnosti. Banskobystrický samosprávny kraj v utorok udelil RegioJetu licenciu na prevádzkovanie autobusovej linky. "Týmto ďakujem pánovi županovi Mariánovi Kotlebovi, že jeho kraj rozhodol v súlade so zákonmi SR. Občania tak budú môcť jazdiť najluxusnejšími autobusmi v Európe za polovičné ceny aké platia dnes," uviedol majiteľ RegioJetu Radim Jančura.

 

RegioJet má pripravených osem nových autobusov Fun & Relax značky Irizar na podvozku Volvo, každý za 350 tis. eur. Žlté klimatizované autobusy s kapacitou 63 miest poskytnú cestujúcim servis so stevardom/stevardkou na palube, nápojmi, novinami a časopismi, ako aj wifi pripojením zadarmo. Sedadlá budú vybavené dotykovými obrazovkami, cestujúci budú mať k dispozícii vysielanie televízie, filmy, hry a rádio. 

 

Bratislavský kraj vlani v novembri odmietol vydať licenciu RegioJetu na diaľkovú autobusovú linku Bratislava - Nitra - Banská Bystrica na základe nesúhlasného stanoviska Nitrianskeho kraja, resp. mesta Nitra. Dopravca tvrdil, že splnil všetky zákonné požiadavky pre získanie licencie, keďže súhlasil, že spoje z Bratislavy do Banskej Bystrice nebudú v súbehu s inou dotovanou autobusovou dopravou. RegioJet na znak protestu začiatkom tohto roku začal kampaň s 50 billboardami proti korupcii a klientelizmu v Bratislavskom a Nitrianskom kraji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies