Régi opäť odriekol zápas, Tomi Kid sa napriek tomu chce predstaviť v Galante

NETKY.SK • 9 Máj 2013, 16:53 • 2 min
Régi opäť odriekol zápas, Tomi Kid sa napriek tomu chce predstaviť v Galante

GALANTA - Najúspešnejší slovenský profesionálny pästiar Tomáš "Kid" Kovács sa po dlhšej prestávke opäť predstaví v ringu vo svojom rodisku v Galante. Dôvod jeho návratu domov po takmer štyroch rokoch je opätovné odrieknutie (v poradí už tretie, pozn.) chystaného súboja s maďarským pästiarom Dánielom Régim.

slovakia

left justify in out

Prvýkrát sa títo dvaja pästiari mali stretnúť 23. marca v meste Szentes. Majster Maďarska v strednej váhe z roku 2005 však najskôr odvolal svoju účasť pre nepriaznivý zdravotný stav, potom pre osobné problémy, teraz zasa odvolal plánovaný duel. "Ani neviem, čo presne si teraz vymyslel. Vychádza mi to však tak, že Dániel je v podstate bojko a nechce sa so mnou stretnúť v ringu," povedal Tomáš Kovács vo štvrtok na margo ďalšieho pokračovania príbehu o chystanom, no v poslednej chvíli zrušenom súboji medzi dvanástimi povrazmi.

"Ja sa už niekoľko týždňov poctivo pripravujem na tento duel a on odstúpi dva týždne pred termínom. Som v plnej príprave, preto som sa rozhodol, že tento polrok určite budem súťažne boxovať. Nebude to síce v máji, ale o mesiac neskôr. Chcem svoju prípravu normálne zužitkovať, aby som svoju športovú formu nečasoval na určitý termín zbytočne. Aj preto som oslovil promotéra, ktorý mi už dávnejšie hľadá súperov, aby mi našiel nejakého vhodného rivala. Dvadsiateho júna mám 36 rokov - a o deň neskôr budem boxovať v Galante v rámci galavečera pod názvom ´Návrat.´ Takže na svojej oslave určite nebudem veľmi hýriť, ani piť," reagoval Tomáš Kovács na margo svojho návratu do Galanty.

"Duel s Régim mal byť už v sobotu 18. mája v meste Kecskemét. Maďarské médiá už niekoľko dní avizovali náš vzájomný súboj, dva týždne pred ním ho však Régi opäť odriekol. Samozrejme, že v očiach verejnosti vyzeráme už ako totálni blázni. Ja osobne sa už nechcem podieľať na takomto cirkuse," zdôraznil v profiringu dosiaľ nezdolaný slovenský pästiar s bilanciou 22 víťazstiev, z toho 14 pred časovým limitom.

Tomáša Kovácsa neteší tento neseriózny prístup, lebo pre tento odrieknutý zápas mu teraz pribudli povinnosti a problémy okolo júnovej akcie v Galante. "Keďže súboj bude na území Slovenska, skupina ľudí , ktorá mi pomáha pri financovaní mojich aktivít, musí zohnať peniaze na cestu, pobyt a účasť môjho súpera. Musíme zaplatiť prenájom haly, v ktorom sa odohrá súboj, a mnoho ďalších sprievodných finančných položiek, čo v súčasnom období nie je vôbec jednoduché," zdôraznil ďalej T. Kovács, ktorého veľmi zaujíma, koľko ľudí sa príde pozrieť na jeho galavečer. "Rozhodli sme sa, že do toho ideme, takže okrem normálnej športovej prípravy, aby som v ringu zvládol osem trojminútových kôl, musím obiehať partnerov a sponzorov, ktorí by nám pomohli finančne zabezpečiť tento galavečer. Verím, že naše úsilie nevyjde nazmar. Dúfam, že ľudia prídu na moje stretnutie v Galante. Doteraz som často z ich strany počúval výčitky, prečo boxujem v Bratislave a v zahraničí, tak teraz dostanú šancu vidieť ma po takmer štyroch rokoch opäť doma," povedal pre agentúru SITA Tomáš Kovács.

Pre zanieteného propagátora boxu na Slovensku bude júnová akcia ďalšou šancou ukázať slovenským divákom, že box nie je športom iba pre bitkárov a krčmových výtržníkov, ale je to priestor pre inteligentných a cieľavedomých ľudí, aby si mohli splniť svoje športové a životné sny. Ďalšou šancou presvedčiť ľudí o príťažlivosti boxu je niekoľko dielov smelého projektu pod názvom "Slovensko do rukavíc", čo je v podstate seriál 24-hodinových pästiarskych maratónov v niekoľkých slovenských mestách. Prvý diel sa uskutočnil 6. apríla v Galante - a odozva naň bola dobrá.

"Keďže ľudia sa naučili chodiť predovšetkým do nákupných centier, my sme sa rozhodli ísť tam za nimi. V rámci projektu ´Slovensko do rukavíc´ prinesieme do obchodného centra ring a ľudia nás môžu pri svojich nákupoch vidieť zblízka v akcii. Kto bude chcieť, môže si vyskúšať pohyb v ringu aspoň na dve minúty. Ľudia na vlastnej koži zistia, že box nie je jednoduchý šport. Pri banskobystrickom podujatí, ktoré bude koncom júna, máme už prisľúbených hokejistov HC Banská Bystrica. Privítame však všetkých záujemcov, ktorí sa k nám pridajú počas chystaných 24-hodinových pästiarskych maratónov. Možnosť skúsiť si ´tancovanie medzi dvanástimi povrazmi´ a zmerať si sily s našimi mladými talentami majú všetci, ktorí si to chcú vyskúšať," pozval tréner mladých pästiarov z KO Box Club Galanta priaznivcov boxu k spolupráci.

Okrem Banskej Bystrice by sa pästiari z Galanty mali do konca tohto kalendárneho roka predstaviť v Humennom, Košiciach, Žiline, Liptovskom Mikuláši a v Ostrave. "Priatelia z Ostravy sa dopočuli o našom nápade. Myšlienka pästiarskych maratónov v nákupných strediskách sa im zapáčila, takže v októbri by sme sa s mojimi zverencami z Galanty mali predstaviť aj na severnej Morave," uzavrel Tomáš "Kid" Kovács tému o pripravovanom "propagačnom" turné jeho zverencov z KO Box Club Galanta po nákupných strediskách Slovenska a severnej Moravy.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona