Reggae spevák Alborosie vystúpi v Prahe

NETKY.SK • 14 September 2016, 15:37 • 2 min
Reggae spevák Alborosie vystúpi v Prahe

BRATISLAVA - Do Prahy sa po šiestich rokoch vráti taliansko-jamajský reggae spevák Alborosie.

slovakia

left justify in out

Tridsaťdeväťročný rodák zo Sicílie vystúpi 3. novembra so svojou kapelou Shengen Clan v pražskom Lucerna Music Bare, pričom pôjde o druhý z troch koncertov v rámci koncertnej série Pražský podzim. Tá odštartuje 29. septembra vystúpením Jamajčana Gyptiana. Alborosie v Prahe predstaví skladby z nového albumu Freedom & Fyah (2016), ktorý odpromoval aj koncom augusta na Uprising Reggae Festivale v Bratislave.


Alborosie, vlastným menom Alberto D'Ascola, odštartoval hudobnú kariéru už ako 15-ročný v kapele Reggae National Tickets, v ktorej pôsobil pod pseudonymom Stena. V roku 2001 sa rozhodol vydať na sólovú kariéru, pričom sa presťahoval na Jamajku, kde začínal ako producent a zvukový inžinier. V začiatkoch ho však domáci kritizovali a nazývali ho borosie, čo v jamajskom slangu znamená drzý nehanebník. Neskôr si však vyslúžil uznanie, pričom zo skratky svojho krstného mena a slova borosie si vytvoril svoje súčasné umelecké meno.

 

Debutoval v roku 2008 albumom Soul Pirate, po ktorom nasledovali štúdiovky Escape From Babylon (2009), Escape From Babylon To The Kingdom Of Zion (2010), Dub Clash (2010), 2 Times Revolution (2011), Sound The System (2013) a spomínaná Freedom & Fyah.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona