Reformy v Grécku sú pomalé, na ďalšiu tranžu úveru si asi bude musieť počkať

NETKY.SK • 27 Október 2015, 17:55 • 2 min
Reformy v Grécku sú pomalé, na ďalšiu tranžu úveru si asi bude musieť počkať

ATÉNY - Ďalšia splátka z tretieho záchranného balíka pre Grécko sa pravdepodobne posunie na neskoršie obdobie, nakoľko Atény nerealizujú reformy, na ktorých sa dohodli s medzinárodnými veriteľmi, v očakávanom tempe.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom agentúra DPA, ktorá sa odvolala na grécke ministerstvo financií.

 

"Aj naďalej zostáva otvorených viacero otázok a položiek, ktoré musíme splniť," povedal zdroj z gréckeho ministerstva financií. To je výsledok dvojdňovej návštevy podpredsedu Európskej komisie Valdisa Dombrovskisa v Grécku, ktorá sa skončila v pondelok 26. októbra.

 

Nemecký denník Süddeutsche Zeitung napísal, že podľa veriteľov si Atény budú pravdepodobne musieť počkať na november, než získajú ďalšiu tranžu úveru v hodnote 2 miliardy eur. Pôvodne ju Grécko malo dostať tento mesiac. Podľa denníka Atény zatiaľ implementovali len 14 zo 48 kľúčových reforiem, na ktorých sa dohodli s veriteľmi.

 

Grécka vláda a partneri z Európskej únie sa v lete dohodli na novom záchrannom programe v celkovej hodnote 86 miliárd eur. Okolo 13 miliárd eur dostali Gréci už v auguste. V novembri by mal grécky parlament schváliť nové škrty vo výdavkoch, ktoré zahrňujú napríklad aj zmeny v daniach pre farmárov. Odborové organizácie už dali najavo, že 12. novembra budú štrajkovať.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona