Reforma zdravotníctva bude obsahovať všetky pripomienky z memoranda, sľubuje Heger

NETKY.SK • 1 December 2021, 06:38 • 2 min
Reforma zdravotníctva bude obsahovať všetky pripomienky z memoranda, sľubuje Heger

BRATISLAVA - Premiér víta zmenu postoja Sme rodina v otázke reformy zdravotníctva, ktorej cieľom je zlepšiť kvalitu ponúkanej starostlivosti.

slovakia

left justify in out

Premiér Eduard Heger (OĽaNO) víta ochotu hnutia Sme rodina podporiť reformu zdravotníctva, ak sa do nej zapracujú požiadavky regiónov a odbornej verejnosti. Deklaroval, že súčasťou reformy budú všetky požiadavky vrátane tých aktuálnych z memoranda za lepšie zdravotníctvo, ktoré reálne zlepšia kvalitu zdravotnej starostlivosti. Informoval o tom na sociálnej sieti.

 

Heger upozornil, že niektoré vyjadrenia signatárov memoranda sa neopierajú o fakty. Ubezpečil, že urgentné príjmy sa rušiť nebudú, ich dostupnosť sa naopak zvýši. Zároveň prisľúbil, že nedôjde k zrušeniu 11-tisíc lôžok.

 

 

"Slovensko potrebuje lôžka pre následnú starostlivosť a dlhodobo chorých. Napríklad pre ľudí po mozgovej porážke, po ťažkej havárii či úraze na doliečovanie a podobne. Dáta pritom jasne ukazujú, že mimo pandémie sú lôžka málo obsadené, akútne nemocnice majú za normálnych okolností obložnosť iba 60 percent," uviedol.

 

Pripomenul tiež, že okrem zlepšenia nemocničnej starostlivosti je v pláne aj reforma ambulantnej starostlivosti. "Bez kvalitných a dostupných všeobecných lekárov a špecialistov nie je pozdvihnutie nášho zdravotníctva možné," skonštatoval s tým, že pre nových ambulantných lekárov sú v pláne obnovy pripravené motivačné príspevky na rozbeh v sume desať miliónov eur.

 

Mohlo by vás zaujímať: Eduard Heger chce byť bližšie k ľuďom. Pravidelne ich bude spovedať v Premiérskom taxíku



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies