Referendum o zriadení utečeneckého tábora je bezproblémové

NETKY.SK • 2 August 2015, 14:46 • 2 min
Referendum o zriadení utečeneckého tábora je bezproblémové

GABČÍKOVO - Dnešné referendum v Gabčíkove prebieha v pokojnej atmosfére, občania prichádzajú k urnám priebežne.

slovakia

left justify in out

Konštatoval to pre TASR predseda referendovej komisie Teodor Bodo. V ľudovom hlasovaní môže dnes 4300 oprávnených voličov odpovedať na otázku: "Ste proti zriadeniu dočasného utečeneckého tábora v budove Slovenskej technickej univerzity v Gabčíkove?".

 

„Doteraz sme nezaznamenali žiadne nedostatky. Ak občania o to požiadali, majú k dispozícii aj prenosnú urnu,“ konštatoval Bodo.

 

Pred referendovými miestnosťami prebiehajú rozsiahle diskusie o tom, či je potrebné hlasovať, alebo nie. „Prišiel som, ale mám dojem, že je to zbytočné. Zmluva sa podpísala už pred niekoľkými dňami, na náš názor nikto nie je zvedavý,“ povedal obyvateľ obce v dôchodkovom veku Ladislav H. Iní sa zas domnievajú, že napriek tomu treba prezentovať názor obyvateľstva.

 

Vlády Rakúska a Slovenska minulý týždeň podpísali dohodu o presune 500 dočasných rakúskych azylantov z Traiskirchenu do Gabčíkova.

 

Ako potvrdil starosta obce Iván Fenes, dočasný utečenecký tábor je naďalej prázdny.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona