Referenda by sa podľa prieskumu zúčastnila viac ako polovica Slovákov!

NETKY.SK • 27 Jún 2021, 15:46 • 2 min
Referenda by sa podľa prieskumu zúčastnila viac ako polovica Slovákov!

BRATISLAVA - Na referende o predčasných parlamentných voľbách by sa zúčastnilo 52,9 percenta ľudí. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý pre televíziu Markíza uskutočnila agentúra Focus od 2. do 9. júna na vzorke 1 011 respondentov.

slovakia

left justify in out

Výsledky 

Možnosť "určite áno" pritom označilo 33,3 percenta opýtaných, za alternatívu "skôr áno" sa vyjadrilo 19,6 percenta. Naopak, k referendu by nešlo 33,7 percenta obyvateľov Slovenska, zvyšných 13,4 percenta si vybralo možnosť, že sú rozhodnutí "pol na pol".

 

img

 

Hlasovanie podľa strán 
Najväčšiu účasť na referende deklarovali voliči opozičných strán Smer - sociálna demokracia (96 percent), Hlas - sociálna demokracia (88 percent) a Kotlebovci - Ľudová strana Naše Slovensko (74 percent). Spomedzi vládnych strán by k referendu šli predovšetkým voliči strán Za ľudí (53 percent) a Sloboda a Solidarita (50 percent).

 

Podporu referenda pod úroveň potrebných 50 percent vyjadrili voliči hnutí Sme rodina (46 percent) a Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (26 percent).

Mohlo by vás zaujímať: Poslednou prekážkou na zmarenie referenda o predčasných voľbách môže byť podľa Fica prezidentka SR

Výsledky referenda sú platné, ak sa na ňom zúčastnila nadpolovičná väčšina oprávnených voličov a ak bolo rozhodnutie prijaté nadpolovičnou väčšinou účastníkov referenda.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies