Reese Witherspoon produkuje dokument o tenisovej ikone Martine Navrátilovej

NETKY.SK • 16 Máj 2018, 07:16 • 2 min
Reese Witherspoon produkuje dokument o tenisovej ikone Martine Navrátilovej

SAN FRANCISCO - Filmová herečka a držiteľka Oscara Reese Witherspoon v utorok oznámila, že jej produkčná spoločnosť pracuje na dokumentárnom filme o tenisovej legende českého pôvodu Martine Navrátilovej.

slovakia

left justify in out

Navrátilová je "neuveriteľnou priekopníčkou v prospech žien, športovkýň, LGBTQ komunity a ďalších", napísala na Twitteri Reese Witherspoon. Dokumentárny film sa bude zaoberať práve týmito témami, dodala herečka.

 

Witherspoonovej produkčná spoločnosť Hello Sunshine sa pri tomto projekte spojila s americkým novinárom Glennom Greenwaldom a producentkou Suzanne Gilbertovou, doplnila filmová hviezda.

 

Greenwald, investigatívny novinár a spoluzakladateľ internetovej spravodajskej stránky The Intercept, uviedol, že chce, aby film vyzdvihol sociálne a politické aktivity bývalej svetovej jednotky v ženskom tenise. "Som týmto projektom nadšený. Plní sa mi sen: s Reese Witherspoon pracujem na filme o svojej hrdinke z detstva, jednej z najväčších priekopníčok 20. storočia Martine Navrátilovej," napísal na Twitteri Greenwald.

 

Greenwald (51) okrem toho, že zakladal webovú stránku The Intercept, je známy aj tým, že spolu s dokumentaristkou Laurou Poitrasovou zverejnil odhalenia informátora Edwarda Snowdena o americkej Národnej bezpečnostnej agentúre (NSA).

 

Rodáčka z Prahy Navrátilová (61) je držiteľkou 18 titulov z grandslamových tenisových turnajov, a to v dvojhre žien. Z Československa, kde vládol totalitný režim, ušla v roku 1981.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies