Reebok zaplatí pokutu 25 mil. USD za reklamu na obuv EasyTone

NETKY.SK • 29 September 2011, 16:57 • 2 min
Reebok zaplatí pokutu 25 mil. USD za reklamu na obuv EasyTone

Reebok zaplatí pokutu 25 mil. USD za reklamu na obuv EasyTone - Priemysel Americký výrobca športovej obuvi a odevov Reebok International zaplatí pokutu vo výške 25 miliónov USD (18,34 milióna eur) za zavádzajúcu reklamu na svoju obuv EasyTone.

slovakia

left justify in out

img

Americký výrobca športovej obuvi a odevov Reebok International zaplatí pokutu vo výške 25 miliónov USD (18,34 milióna eur) za zavádzajúcu reklamu na svoju obuv EasyTone. Oznámila to dnes americká Federálna komisia pre obchod (FTC), ktorá firmu vyšetrovala. Tá dodala, že peniaze pôjdu na odškodnenie zákazníkov. Spoločnosť, ktorej vlastníkom je nemecký športový gigant Adidas, okrem toho nesmie v reklame uvádzať žiadne posilňujúce schopnosti svojej obuvi, ak nie sú vedecky podložené.

Podľa FTC Reebok zavádzal zákazníkov, keď v reklamách tvrdil, že športová obuv EasyTone a RunTone "posilňuje svaly na nohách a zadku viac než klasická obuv". S tým FTC nesúhlasí a reklamu považuje za zavádzajúcu.

Materská firma Adidas v reakcii však dodala, že aj keď sa Reebok rozhodol pre dohodu s FTC, neznamená to, že s jej vyjadreniami firmy súhlasia. "Aby sa vyhol dlhotrvajúcemu súdnemu sporu, Reebok súhlasil s dohodou s FTC. To ale neznamená, že s obvineniami zo strany komisie súhlasíme. Nesúhlasíme s nimi a za našou technológiou EasyTone si naďalej stojíme," oznámil Adidas.

Zdroj: TASR/Reuters, AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies