Red Wings sa nedarí v nájazdoch, Tatar: Je to o psychike

NETKY.SK • 12 December 2014, 12:11 • 2 min
Red Wings sa nedarí v nájazdoch, Tatar: Je to o psychike

DETROIT - Hokejistom Detroitu sa v tejto sezóne zámorskej NHL príliš nedarí v samostatných nájazdoch. Z 29 doterajších zápasov až do záverečnej "lotérie" dospelo šesť stretnutí Red Wings a len vo dvoch prípadoch zverenci trénera Mikea Babcocka získali bod navyše.

slovakia

left justify in out

Naposledy nepochodili v stredu doma proti Torontu a prehrali 1:2. Neúspešným exekútorom nájazdu bol aj slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorý rovnako ako Gustav Nyquist nevyzrel na brankára Jamesa Reimera. Po súboji pred novinármi zo žartu poznamenal, že pri ďalšej príležitosti namiesto technického zakončenia zvolí tvrdú strelu spomedzi kruhov a už o tom informoval aj hlavného kouča Babcocka. Ten mu to mal vzápätí zatrhnúť. "Nič také mi nepovedal," zasmial sa Babcock a povedal, že neúspešná séria Red Wings v nájazdoch je "stopercentne o mentálnej stránke".

 

Podobný názor má aj 24-ročný slovenský krídelník v službách Red Wings. "V šatni máme veľa kvalitných technických hráčov a mali by sme byť v nájazdoch jeden z najlepších tímov, no je to presne naopak. Asi je to o psychike. Po pár neúspechoch pravdepodobne až príliš rozmýšľame o tom, prečo nám to nejde. Snažíme sa to však zlepšiť. Po technickej stránke na to určite máme," cituje Tatara denník Detroit Free Press. Slovenský reprezentant si uvedomuje, že s týmto problémom sa musia Red Wings popasovať v základnej časti, v zámorí sa totiž v play-off nerozhoduje v nájazdoch, len v hre v predĺžení. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies