Red Notice: Najdrahší film Netflixu roztrhali kritici v zuboch

NETKY.SK • 30 November 2021, 15:51 • 2 min
Red Notice: Najdrahší film Netflixu roztrhali kritici v zuboch

Poznáme filmy, v ktorých sú karty rozdané presne tak, že by ich odhalil aj ten najhorší hráč pokru. A niet pochýb, že máloktorý snímok tohto roku bol vo svojich vysokých ambíciách a hlavných cieľoch tak jednoducho čitateľný ako Red Notice.

slovakia

left justify in out

 

V jednom z najdrahších filmov Netflixu pod názvom Red Notice uvidíme plešatého svalovca hrať agenta FBI so špecializáciou na vytváranie profilov zločincov. Je to možno jediná vec vo filme, nad ktorou nie je až také potrebné pokrútiť hlavou.  

 


Máme tu teda špičkového agenta FBI na profilovanie zločincov Johna Hartleyho, ktorý chce prekaziť lúpež vzácnych Kleopatriných zlatých vajec. A pritom je sám falošne obvinený z krádeže jedného z nich. Je preto potrebné, aby spojil sily so špičkovým a veľmi výrečným zlodejom Nolanom Boothem, aby spoločnými silami chytili jeho hlavnú konkurentku a Hartley tak očistil svoje meno. Ale pri tom všetkom sa musí sám stať zlodejom, ktorý má za chrbtom Interpol.

 

img

 

Príbeh je skrátka jednoduchý a predvídateľný, aj keď na začiatku ide o sympatický mix heistu, hľadanie pokladu v štýle plnom podvodníkov, je na konci len povinnou kulisou k tomu, aby Rock mohol byť Rock, Reynolds bol rovnako výrečný ako vo väčšine svojich filmov a Gal Gadot sa tvárila zvodne. To je presne to, čo od Red Notice dostaneme. Film má svižné tempo a divák možno aj trochu zrelaxuje. Aj napriek tomu je ťažké sa počas filmu zbaviť pocitu, že sa nikto ani veľmi nesnažil, pretože všetci boli presvedčení, že úspech na Netflixe majú vo vreckách. 

 

img

 

Zahraniční recenzenti už mali  dostatok priestoru film ohodnotiť a naozaj to nevyzerá tak dobre, ako sme očakávali. Novinka je podľa nich bezduchým a neprehľadným vizuálnym bordelom, ktorý nefunguje ani v tom najmenej nápadnom smere.  
 
Mnohí recenzenti film nešetrili a v hodnotení išli úplne pod priemer. Portál What to Watch udelil filmu chabé hodnotenie, a to iba 1,5 / 5, kritizuje nefungujúce vzťahy medzi postavami, neexistujúci humor a lacný vizuál, čo je na filme s rozpočtom 200 miliónov dosť prekvapivé.  

 

img
 

V podobnom duchu sa nesie aj recenzia Guardian, ktorá filmu udelila len jednu hviezdičku z piatich. Recenzent v tomto prípade vraví o zabudnuteľnom a prehnane agresívnom diváckom zážitku, ktorí nezachránili ani jeho hlavné hviezdne postavy.  
 
Polygon na filme našiel jediné pozitívum, ale aj napriek tomu sa uchýlil k najnižšiemu možnému hodnoteniu. Podľa recenzenta novinke chýba charizma a akýkoľvek šmrnc. Uvádza, že film je vizuálne príšernou novinkou s úchvatne nudnými akčnými sekvenciami.  



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies