Red Hot Chili Peppers pracujú na novom albume

NETKY.SK • 16 Máj 2014, 17:26 • 2 min
Red Hot Chili Peppers pracujú na novom albume

USA - Americká formácia Red Hot Chili Peppers pripravuje nový album. Kvarteto z Los Angeles pracuje na skladbách už niekoľko mesiacov.

slovakia

left justify in out

Bubeník skupiny Chad Smith v rozhovore pre americký týždenník Billboard prezradil, že jedenásta štúdiovka bude znieť inak, ako predošlý počin I'm With You (2011).

 

"Pracujeme na tom len niekoľko mesiacov. Vrhli sme sa do toho a začali sme písať. Je to moje obľúbené obdobie, keď sme kreatívni a prichádzame s nápadmi. Prídete tam o jedenástej s niečím, čo sa na hudbu príliš nepodobá a všetci na tom začnú spolupracovať. No a o tri hodiny neskôr už máte niečo hotové. Vždy sa snažíme zmeniť, akýmsi spôsobom vyrásť a robiť niečo nové. Nerobíme teda album, aký sme mali pred tromi rokmi, bude iný. Nikdy však neviete, ako to dopadne. Bude to znieť ako my, ale bude to iné," prezradil 52-ročný hudobník. 

 

Red Hot Chili Peppers sa na hudobnej scéne pohybujú od roku 1983. Preraziť sa im podarilo v roku 1991 s piatym albumom Blood Sugar Sex Magik. Na konte majú desať radových štúdioviek, medzi ktorými sú počiny ako One Hot Minute (1995), Californication (1999), By the Way (2002) a Stadium Arcadium (2006). Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under The Bridge, Scar Tissue, Californication, Otherside, By The Way, Dani California, Can't Stop či Give It Away. Celosvetovo predali už viac ako 80 miliónov kópií nahrávok, získali šesť cien Grammy, jednu BRIT Award či osem MTV Video Music Awards. V roku 2012 ich uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona