Red Hot Chili Peppers hrali počas Super Bowlu na playback

NETKY.SK • 5 Február 2014, 10:39 • 2 min
Red Hot Chili Peppers hrali počas Super Bowlu na playback

LOS ANGELES - Americká kapela Red Hot Chili Peppers hrala v polčasovej prestávke 48. ročníka Super Bowlu - finále play-off NFL v americkom futbale na playback.

slovakia

left justify in out

Basgitarista formácie Michael "Flea" Balzary to priznal v otvorenom liste, ktorý zverejnil na webovej stránke www.redhotchilipeppers.com. Reagoval tak na fotografie a klebety, podľa ktorých nemal svoj nástroj počas spoločného vystúpenia so spevákom Brunom Marsom zapojený. Flea tiež uviedol, že nie len on, ale aj gitarista Josh Klinghoffer a bubeník Chad Smith hrali na playback. Líder skupiny Anthony Kiedis a tiež Bruno Mars však spievali naživo. "Keď sa nás zástupcovia NFL a Bruno spýtali, či zahráme našu skladbu Give It Away na Super Bowle, bolo jasné, že spevy budú naživo, ale basgitara, bicie a gitara pôjdu na playback. Chápem, že organizátori majú na prípravu pódia len pár minút, takže sa môže vyskytnúť obrovské množstvo vecí, ktoré sa nemusia podariť a môžu pokaziť zvuk pre ľudí na štadióne alebo pri obrazovkách," napísal 51-ročný Flea.

Red Hot Chili Peppers sa na hudobnej scéne pohybujú od roku 1983. Preraziť sa im podarilo v roku 1991 albumom Blood Sugar Sex Magik. Medzi ich najväčšie hity patria skladby Under The Bridge, Scar Tissue, Californication, Aeroplane, By The Way, Dani California, Can't Stop či spomínaná Give It Away. Celosvetovo predali už viac ako 80 miliónov nahrávok, získali šesť cien Grammy a osem MTV Video Music Awards. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona