Recidivista Michal (24) pôjde za drobné krádeže do väzenia

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 16:02 • 2 min
Recidivista Michal (24) pôjde za drobné krádeže do väzenia

BANSKÁ BYSTRICA - Zlodej recidivista Michal Szakács zo Žiaru nad Hronom sa dnes na odvolacom konaní pred senátom Krajského súdu v Banskej Bystrici, paradoxne, nemohol prezentovať občianskym preukazom, lebo sám bol pred časom okradnutý.

slovakia

left justify in out

Podľa jeho slov mu doklad „odcudzil neznámy páchateľ“. Szakácsovu identitu však potvrdil obhajca i priateľka. Odvolací senát prerokúval návrh prokurátora na sprísnenie trestu pre recidivistu vzhľadom na jeho kriminálnu minulosť. Szakácsa totiž Okresný súd v Žiari nad Hronom odsúdil za krádež slúchadiel na päť mesiacov podmienečne. Odvolací senát žalobcovi vyhovel a poslal Szakácsa do väzenia na pol roka.

 

V minulosti osemkrát za krádeže odsúdený Szakács v máji minulého roka ukradol v obchodnom dome Tesco v Žiari nad Hronom slúchadlá do mobilu, ale hneď ho chytila bezpečnostná služba a slúchadlá musel vrátiť. Pritom vo februári dostal pokutu 40 eur za inú krádež a v tom čase si tiež „odrábal“ trest sto hodín povinnej práce za krádež z roku 2012. 

 

Predseda odvolacieho senátu označil Szakácsa za špecialistu na drobné krádeže, pretože kradol veci nie veľkej hodnoty. Aj ukradnuté slúchadlá mali cenu necelých 12 eur. Súd však podotkol, že Szakácsa treba potrestať nepodmienečným trestom, pretože spoločnosť nemôže donekonečna tolerovať jeho zlodejské maniere. 

 

Szakács na odvolacom konaní oľutoval krádež. Vyhlásil, že chce zmeniť svoj život a kradnúť už nebude. Podľa obhajcu Adriána Líšku recidivistovi by mohol k náprave pomôcť vzťah so ženou, ktorá ho sprevádzala aj na súde. 
Rozhodnutie krajského súdu je právoplatné.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies