Recidivista Erik: Päťkrát trestaný a stíhajú ho za ďalších 22 skutkov

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 11:26 • 2 min
Recidivista Erik: Päťkrát trestaný a stíhajú ho za ďalších 22 skutkov

LUČENEC - V rukách polície skončil už päťkrát trestaný 27-ročný Erik z Lučenca, teraz ho stíhajú za ďalších 22 skutkov. Vyšetrovateľ ho obvinil z krádeže, porušovania domovej slobody a poškodzovania cudzej veci. V marci sa vlámal do dvoch bytov v Lučenci na Partizánskej ulici a na ulici J. Wolkra a do bytu v Tomášovciach na Družstevnej ulici.

slovakia

left justify in out

Začiatkom apríla zavítal zase do bytu na Cintorínskej ulici v Lučenci. Kradnuté veci predal a peniaze minul, majiteľom spôsobil škodu za viac ako 8 205 eur. Ako informovala banskobystrická policajná hovorkyňa Mária Faltániová, ešte v roku 2011 sa vlámal do viacerých objektov prevažne v Lučenci, Haliči, Podrečanoch a v Lehôtke. Išlo o vlámanie do bytov, rôznych predajní, pohostinstiev, kancelárií, kotolne, ambulancie v nemocnici, unimobuniek, do obecného úradu, materskej školy a do pivníc.

Za tri letné mesiace spolu s ďalšími komplicmi spáchal 18 vlámaní. Majiteľom v týchto prípadoch vznikla škoda odhadnutá na 43-tisíc eur. Pred trestným stíhaním ušiel do Českej republiky, kde sa tiež dopúšťal trestnej činnosti, za ktorú bol aj právoplatne odsúdený. Obvinený je v policajnej cele aj s návrhom na vzatie do väzby, v prípade dokázania viny mu hrozí trest na tri až desať rokov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies