RECENZIA: Tom a Jerry by si zaslúžili viac

NETKY.SK • 22 Jún 2021, 13:57 • 2 min
RECENZIA: Tom a Jerry by si zaslúžili viac

Kto by nepoznal toto ikonické rozprávkové duo Tom a Jerry, ktoré sprevádzalo detstvom nie jednu generáciu. Samozrejme spolu s Ninja korytnačkami, či nie menej slávnym psím detektívom Scooby Doo.

slovakia

left justify in out

Odhoďme si všetky naivné okuliare hneď na začiatku a nalejme si spoločne trochu čistej vody. Tom a Jerry disponujú obrovským potenciálom pre filmové štúdia. Nie je žiadnym zázrakom, že sme svedkami akýchkoľvek pokusov o znovuzrodenie, či už v animovanej alebo hranej podobe.
 

 

Filmový Scooby Doo by si nie len že červený koberec domov neodniesol, ale zrejme by naň ani nestúpil, čo mohlo byť ponaučením pre všetkých. Najmä pre štúdio Warner Bros. Prictures, ktoré prinieslo nový film zachytávajúci dobrodružstvá notoricky známej dvojice v New Yorku. A výsledok je vcelku tragický...
 

 

Samotný scenár je skôr bezradný ako geniálny. Zo začiatku nevieme, prečo sa Tom a Jerry nemajú v láske. Nikto nerieši dôvod žitia kreslených protagonistov v skutočnom svete, takže ak ste dúfali v plnohodnotné znovuzrodenie, tak už nedúfajte. Síce to nie je to, čo by nám mohlo vadiť najviac, no nikto by si to nevšimol, ak by jadro bolo hodnotnejšie.
 

img


Centrom diania je obrovský hotel, v ktorom nie legálnou cestou začne pracovať Chloë Grace Moretz. Jej prvou úlohou je zbaviť sa myšky, ktorá sa rozhodla, že hotel je vhodným miestom pre domov. Hádajte, kto jej v tom pomáha? Bingo! Je to kocúr Tom, ktorý však musí krotiť všetky svoj lovecké pudy, pretože sa chystá obrovská svadba.  Nie sme svedkami žiadneho hereckého prevratu. Pozornosť sa snaží udržať komediálnym talentom len Michael Peña, ktorý sa v minulosti osvedčil už niekoľkokrát. Zvyšné herecké obsadenie nenadchne. Úderná a nezameniteľná charizma Chloë Grace Moretz zostáva zrejme v úplne inom filme.
 

img

 

Tom a Jerry by si zaslúžili viac, ako len plniť úlohu slapstick postavičiek, ktoré si v jednom kuse robia prieky. Je to znamenité, ale je toho znamenite dosť. V krátkych animovaných príbehoch to fungovalo. Tentokrát ich vzájomné stretnutia pôsobia umelo. Až otravne.
 

img

 

Reinkarnácia dvoch kultových postavičiek teda nevyšla podľa očakávaní alebo akýchkoľvek predstáv. Nový Tom a Jerry tak nemá nič v rukáve, čo by mohol divákom ( bez ohľadu na vekovú kategóriu) ponúknuť. Z ikonických postavičiek sa nám stali len akési karikatúry v skutočnom svete, pričom ich jedinou úlohou je utĺcť sa navzájom. Nehľadajme teda žiadny hlboký príbeh, vysvetlenia ani argumenty. Prečo sa nachádzajú animované postavičky v skutočnom svete? Je to jedno, sme predsa v New Yorku a je potrebné to brať ako samozrejmosť.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies