Reč tela: Ako poznáte, že sa vášmu telu darí?

NETKY.SK • 8 Marec 2018, 06:00 • 2 min
Reč tela: Ako poznáte, že sa vášmu telu darí?

BRATISLAVA - Často sa sústreďujeme na to, koľko nám ukazuje váha. Zabúdame si všímať iné aspekty, ktoré hovoria o našom zdraví. Pritom existujú mnohé príznaky, ktoré nám dávajú celkom jasnú predstavu, ako sme na tom, a nemajú nič spoločné s číslom na váhe alebo celulitídou.

slovakia

left justify in out

 

Pravidelná návšteva toalety je dôležitá pre celé telo. Ak chodíte na veľkú každodennú potrebu, dostanete z vášho tela škodlivé toxíny. Ak vás trápí zápcha, alebo naopak častá hnačka, nie je niečo s vašimi črevámi v poriadku.

 

Dôležité informácie o celkovom zdraví prezradí aj farba moču. Farbu môžu značne ovplyvniť niektoré potraviny, ale môže byť prejavom rôznych chorôb. Ak dostatočne pijete, je váš moč buď svetlo žltý alebo veľmi svetlý, čo znamená, že vaše obličky fungujú správne. Naopak veľmi tmavý žltý moč znamená, že ste malo pili. Tmavý moč sa často vyskytuje pri žltačke alebo môže upozorňovať na ochorenie pečene.

 

Každý z nás sa občas dostane do stresových situácií. V týchto momentech je dôležité, aby ste nestratili hlavu a snažte sa všetko vyriešiť v pokoji. Stres môže byť občas skvelým nábehom na riešenie situácie, ale ten dlhodobý môže náš organizmus postupne zničiť. Zbaviť sa ho môžete pomocou relaxácie, pohybu alebo v spoločnosti rodiny či dobrých priateľov.

 

Chcete sa zbaviť stresu? Máme pre vás zaručený tip, ktorý dokonca nič nestojí!

 

Pleť býva často odrazom nášho zdravotného a psychického rozpoloženia. Ak je pleť unavená, povedlá, alebo šedá, potom asi nie je niečo v poriadku. Napraviť to môžete napríklad zmenou stravovania, dostatočnou hydratáciou a hlavne správnym čistením. Rozhodne by ste nemali chodiť spať neodlíčená. Ak je však vaša pleť jasná, čistá, bez známok únavy, potom je všetko v poriadku.

 

Aké je pevné vaše zdravie? Vaša tvár vám môže prezradiť zdravotné problémy

 

Kto pravidelne športuje, veľmi dobre vie, aký dobrý pocit sa po tréningu dostaví. Za to môžu endorfiny, ktoré nás nadopujú výbornou náladou. Pravidelný pohyb je navyše prospešný pre zdravie. Ak máte navyše sedavé zamestnanie, mali by ste sa venovať nejakému športu vo svojom voľnom čase. Nech už si vyberiete beh, plávanie, fitko alebo len krátke precházky, vaše telo to skutočne ocení!

 

VIDEO 6 skvelých dôvodov prečo cvičiť ráno

 

Tučné a smažené jedlo ešte nikomu na zdraví moc nepridalo. Sem tam si človek môže dovoliť trochu zhrešiť, ale nič sa nemôže preháňať. Je preto dôležité, aby sa vaše stravovanie skladalo z ovocia, zeleniny, mäsa a mliečnych výrobkov. Pokúste sa prekonať len mlsnú chvíľku, dajte si hrsť orieškov. 

 

Ak patríte medzi jednotlivcov, ktorí sa nachladia maximálne raz do roka, že ani nepotrebujete antibiotiká, potom ste šťastní ľudia. Je normálne sa počas zimných mesiacov nachladiť, keď sa bacily šíria všade okolo nás. Ak ale neustále zápasíte s vážnymi chorobami, potom váš imunitný systém najprv volá o pomoc.

 

Nemáte problém so zaspávaním a celú noc spíte ako dieťa? Potom vás najprv zo zdravotného hľadiska nič netrápí. Ak niekedy nemôžete zaspať a v noci sa niekoľkokrát zobudíte, môže to signalizovať vážne zradvotné problémy.

 

Budíte sa uprostred noci? Zmeňte to



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies