Rebríčku top zamestnávateľov študentov dominuje Google

NETKY.SK • 3 November 2014, 15:53 • 2 min
Rebríčku top zamestnávateľov študentov dominuje Google

BRATISLAVA - Až polovica študentov ekonómie či manažmentu na Slovensku túži pracovať pre Google.

slovakia

left justify in out

Vyplýva to z prieskumu občianskeho združenia OZ Nexteria, ktorý uskutočnil na vzorke vyše 460 študentov a absolventov prevažne ekonomických smerov. Americký gigant kraľuje rebríčku najžiadanejších zamestnávateľov občianskeho združenia už štvrtý rok po sebe.
     

Ďalšie dve miesta v rebríčku patria Esetu a Tatra banke, keď by pre nich chcelo pracovať viac ako 40 % oslovených študentov. Ďalšie dve miesta obsadili internetoví obchodníci, slovenský Martinus a americký Amazon. Medzi študentmi opäť rezonovali stálice prieskumu Volkswagen, Adidas či Accenture.
     

"O tom, že vysokoškoláci nesnívajú iba o práci vo veľkých nadnárodných firmách, svedčí úspech cestovnej kancelárie Bubo. Za jedného z top zamestnávateľov na Slovensku ju totiž označilo až 24 % respondentov," informovala Nexteria. V spoločnosti 15 najobľúbenejších zamestnávateľov sa ocitli aj EY, KPMG, Dell, Lenovo, Slovenská sporiteľňa a PwC s podielom od 20 do 27 %.
     

S predstaviteľmi spoločností, ktoré si študenti zvolili v prieskume, sa budú môcť stretnúť a porozprávať už 20. novembra na 4. ročníku kariérneho podujatia Night of Chances (NOC) Business 2014, ktoré sa uskutoční na Fakulte manažmentu Univerzity Komenského v Bratislave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies