Rebríčku 10 najsledovanejších videí roka na YouTube dominuje raper Psy

NETKY.SK • 20 December 2012, 07:52 • 2 min
Rebríčku 10 najsledovanejších videí roka na YouTube dominuje raper Psy

Rebríčku 10 najsledovanejších videí roka na YouTube dominuje raper Psy - Zaujímavosti Na druhom mieste rebríčka sa umiestnila kanadská skupina Walk off the Earth so svojskou verziou skladby Somebody That I Used To Know. Video juhokórejského rapera Psy s n

slovakia

left justify in out

img

Na druhom mieste rebríčka sa umiestnila kanadská skupina Walk off the Earth so svojskou verziou skladby Somebody That I Used To Know.

Video juhokórejského rapera Psy s názvom Gangnam Style sa stalo najsledovanejším klipom roka 2012 na videoserveri YouTube, kde si ho k dnešnému dňu pozrelo vyše 986 miliónov používateľov. Server to oznámil na svojom oficiálnom blogu, informovala v stredu britská televízna stanica Sky News.

Skladba sa umiestnila na prvých miestach hitparád v mnohých krajinách a tanečné video inšpirovalo niekoľko paródií. Raper Psy dokonca dal tanečné lekcie generálnemu tajomníkovi OSN Pan Ki-munovi.

Pre porovnanie: Vlaňajší víťaz, klip Friday vtedy 14-ročnej americkej speváčky Rebeccy Black, si v rovnakom období minulého roka pozrelo menej ako 200 miliónov ľudí.

"Tento rok (juho)kórejská populárna hudba prekročila hranice a vzala svet útokom," uviedol portál YouTube v komentári k svojmu každoročne zverejňovanému rebríčku desiatich najsledovanejších videí roka. Dodal: "2012 bol vynikajúci rok pre YouTube. Mesačne ste sledovali viac ako štyri miliardy hodín videa."

Na druhom mieste rebríčka sa umiestnila kanadská skupina Walk off the Earth so svojskou verziou skladby Somebody That I Used To Know, ktorú napísal a nahral belgicko-austrálsky spevák Gotye. K 20. decembru ju videlo 141,7 milióna ľudí.

Viac ako 95 miliónov používateľov si pozrelo video s názvom Kony 2012. Ide o 30-minútový film o ugandskom vojnovom zločincovi Josephovi Konym.

Vyše 55 miliónov ľudí videlo video na štvrtom mieste - hudobný klip Call Me Maybe, v ktorom sa objavia okrem iných Justin Bieber či Selena Gomezová. 

Nasleduje video nazvané "Barack Obama vs Mitt Romney. Epic Rap Battles Of History Season 2", ktoré si pozrelo vyše 46 miliónov používateľov. Vystupuje v ňom americký herec Iman Crosson prezývaný Alphacat, ktorý imituje amerického prezidenta Baracka Obamu.

Do prvej desiatky sa ešte dostali videá napríklad o tom, čo sa stane, keď sa doprostred námestia v belgickom meste umiestni záhadný nápis, či o otcovi, ktorý reaguje na príspevku svojej dcéry na Facebooku. Nechýba ani klip o zoskoku rakúskeho extrémneho športovca Felixa Baumgartnera zo stratosféry.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies