Rebríček pláží vznikal v priebehu roka: Tá najkrajšia sa nachádza v Európe

NETKY.SK • 28 November 2018, 14:23 • 2 min
Rebríček pláží vznikal v priebehu roka: Tá najkrajšia sa nachádza v Európe

Najkrajšou plážou na svete je Navagio v Grécku. Vyplynulo to z ankety portálu FlightNetwork, v ktorej hlasovalo 1200 profesionálov z oblasti cestovného ruchu. Rebríčkek najlepších pláží vzniká v priebehu roka veľa, Navagio v nich väčšinou na rôznych miestach figuruje.

slovakia

left justify in out

Účastníci ankety zostavili zoznam celkom 50 najlepších pláží z celého sveta. Hodnotili pri tom estetickú stránku, odľahlosť, ale aj kvalitu vody a piesku.

 

Pláž Navagio na gréckom Zakynthose dostala v prvej kategórii desať bodov z desiatich, v ďalších dvoch osem z desiatich. Priemerná doba slnečného svitu je 275 dní a priemerné teploty vzduchu sú 19 stupňov Celzia. Oslnivá pláž obklopená bielymi útesmi a známa pre vrak lode je prístupná iba po mori.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No 1 Beach in the world! 🇬🇷 Travel site Flight Network has ranked the world’s 50 best beaches for 2018 according to over 1,200 travel journalists, editors, bloggers and agencies and Zakynthos island’s Navagio has taken first place! According to their words; Navagio Beach in Greece will dazzle your tropical dreams into reality as blue and white beauty immesh to create a shipwrecked oasis. In fact, you will not be able to get the clear, crystal blue waters and fine gravel sand off your mind for decades to come. The remoteness of the island only adds to the spectacular and unique atmosphere of Navagio on Zakynthos Island. The baby blue waters and towering golden cliffs absolutely enchant travelers with its exotic features and atmosphere. The shipwrecked Freightliner MV Panagiotis, washed on the gravel beach, only adds to the uniqueness of the paradise #Greece #navagio #beach #shipwreck #zante #zakynthos #travel #l4l #follow4follow #instadaily #instalike #travelgram

Príspevok, ktorý zdieľa Actipis Cruises (@actipiscruises),

 

Druhé miesto v rebríčku zaujala pláž Whitehaven v austrálskom štáte Queensland. Tá je dokonca ešte odľahlejšia, dostupná je totiž iba helikoptérou alebo hydroplánom. Leží na ostrove Whitsunday, ktorý obklopuje Veľký koralový útes. Návštevu možno naplánovať prakticky na ktorýkoľvek deň v roku, pretože slnko na nej v priemere svieti 292 dní a priemerné teploty sa pohybujú okolo 27 stupňov Celzia.

 

 

Filipínska Hidden Beach zaujíma tretiu pozíciu, a hoci má v názve slovo "skrytá", za odľahlosť dostala iba sedem bodov z desiatich. Dostať sa na ňu nie je však úplne ľahké, nachádza sa totiž na malom ostrovčeku pri ostrove Busuanga.

 

 

Ďalšie priečky majú brazílska Praia do Sancho, Tulum Beach v Mexiku alebo Grace Bay na súostroví Turks a Caicos - tá sa stala najlepšou plážou v cenách portálu TripAdvisor.

 

Desiatku uzatvárajú pláže Seven Mile Beach na Kajmanských ostrovoch, Anse Source D'Argent na Seychelách, thajská zátoka Maya Bay, ktorá je aktuálne neprístupná na neurčito dlhú dobu, a pláž Varadero na Kube.

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies