Rebríček najlepších univerzít na svete: UK v Bratislave skončila 505. mieste

NETKY.SK • 8 December 2015, 12:13 • 2 min
Rebríček najlepších univerzít na svete: UK v Bratislave skončila 505. mieste

BRATISLAVA - Univerzita Komenského v Bratislave (UK) sa dostala medzi najlepšie svetové univerzity. V hodnotení The U. S. News Rankings - Best Global Universities sa umiestnila na 505. mieste z najlepších 750 univerzít sveta ako jediná univerzita zo Slovenska. Odbor fyzika na UK sa navyše v tomto hodnotení umiestnil na 152. priečke.

slovakia

left justify in out

Rektor UK Karol Mičieta vyzdvihol najmä výsledok, ktorý dosiahla Fakulta matematiky, fyziky a informatiky UK. "Je to potvrdenie špičkovej kvality odboru," upozornil Mičieta. Celkový výsledok univerzity je podľa jeho slov dôvodom na radosť a spokojnosť, no zároveň aj impulzom pre ďalšie zlepšovanie.

 

Prvé tri pozície v rebríčku patria americkým univerzitám: Harvard University, Massachusetts Institute of Technology a University of California – Berkeley.

 

Hodnotitelia vychádzali pri zostavovaní poradia z 12 parametrov. Z nich mali najväčšiu váhu reputácia odborného výskumu, počet vedeckých publikácií, početnosť citácií i medzinárodná spolupráca.

 

Kompletný rebríček si môžete pozrieť TU!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona