Realu v madridskom derby nepomohol návrat Ronalda, Atleticu podľahol 0:4

NETKY.SK • 7 Február 2015, 17:55 • 2 min
Realu v madridskom derby nepomohol návrat Ronalda, Atleticu podľahol 0:4

MADRID - Líder španielskej futbalovej ligy Real Madrid prehral v sobotňajšom mestskom derby na pôde Atletica jednoznačne 0:4.

slovakia

left justify in out

Skóre stretnutia 22. kola Primera division otvoril v 14. minúte Tiago a už o štyri minúty neskôr rozburácal tribúny štadióna Vicenteho Calderona Saul Niguez, ktorý krátko pred gólom na 2:0 nahradil zraneného Kokeho.
      

Realu nepomohol ani návrat portugalského kanoniera Cristiana Ronalda do zostavy po vypršaní dvojzápasového trestu. Hráči "bieleho baletu" boli v ofenzíve úplne neškodní. Naopak, v 67. minúte potrestal ďalšiu chybu v ich defenzíve Antoine Griezmann a v 89. minúte stanovil podobu výsledku Mario Mandžukič.
 

"Potrebovali sme tri body, keď sme chceli pomýšľať na to, aby sme mohli ďalej dýchať Realu a Barcelone na chrbát. Od prvej minúty sa zápas vyvíjal v náš prospech, Realu sme nedovolili absolútne nič. Vieme, že s našimi fanúšikmi naša sila stúpa a chceme sa im poďakovať. Boli jednoducho skvelí, jedineční," vyhlásil autor prvého gólu Tiago.
      

Obranca Realu Dani Carvajal po najvyššej prehre kráľovského klubu s úhlavným mestským rivalom za uplynulých viac než 40 rokov iba sucho skonštatoval: "Chceme sa za dnešný výbuch ospravedlniť našim fanúšikom. Je to pre nás tvrdá rana, ale je len február a do konca liga zostáva dlhá cesta. Sme silní a budeme ďalej bojovať."

     

Real nenadviazal na sériu piatich ligových víťazstiev v rade a jeho zaváhanie môže v nedeľu využiť FC Barcelona. V prípade triumfu nad Athleticom Bilbao bude manko katalánskeho klubu na tabuľkového lídra predstavovať už len jeden bod. Atletico po úspechu v mestskom derby natiahlo víťaznú šnúru na štyri stretnutia a patrí mu v klasifikácii 3. priečka so štvorbodovou stratou na Real.

      sumár - 22. kolo:
      Atletico Madrid - Real Madrid 4:0 (2:0)
      Góly: 14. Tiago, 18. Niguez, 67. Griezmann, 89. Mandžukič

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona