Realizáciou výziev z fondov EÚ sa vytvorilo 2530 pracovných miest

NETKY.SK • 10 Január 2017, 12:57 • 2 min
Realizáciou výziev z fondov EÚ sa vytvorilo 2530 pracovných miest

BRATISLAVA - V rámci troch výziev eurofondov zameraných na zintenzívnenie zamestnávania mladých nezamestnaných ľudí vo veku do 29 rokov sa zrealizovalo 524 projektov s poskytnutím nenávratného finančného príspevku (NFP) vo výške 215,11 milióna eur. Uviedlo to Ministerstvo hospodárstva (MH) SR v záverečnej správe, ktorú by v stredu (11. 1.) mala prerokovať a zobrať na vedomie vláda.

slovakia

left justify in out

"Ich realizáciou sa vytvorilo 2530 nových pracovných miest, z čoho viac ako 60 %, teda 1526 pracovných miest bolo určených pre mladých nezamestnaných ľudí do 29 rokov," spresnil v správe rezort hospodárstva.

 

Vláda SR svojím uznesením z 16. mája 2012 odsúhlasila návrh realokácie finančných prostriedkov v rámci operačných programov (OP) Národného strategického referenčného rámca (NSRR) na financovanie opatrení na podporu riešenia nezamestnanosti mladých ľudí a zintenzívnenie podpory malých a stredných podnikov v intenciách iniciatívy Európskej komisie (EK), ktorej cieľom je stimulovať uvedené cieľové skupiny prostredníctvom prostriedkov zo štrukturálnych fondov.

 

V zmysle uvedeného uznesenia prišlo podľa MH SR v podmienkach SR k dodatočnému navýšeniu alokácie tých OP NSRR, ktoré preukázali najvyššiu mieru absorpcie prostriedkov a zároveň najvyšší potenciál z hľadiska napĺňania cieľov iniciatívy EK. Súčasťou predmetnej realokácie sa stal, po vykonaní analýzy zamerania, stavu a posúdenia jednotlivých OP, aj Operačný program Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, ktorého pôvodná alokácia bola navýšená o dodatočných 225 miliónov eur.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies