Real zvýšil náskok, Zidane: Úspešný záver náročného týždňa

NETKY.SK • 30 Január 2017, 09:28 • 2 min
Real zvýšil náskok, Zidane: Úspešný záver náročného týždňa

MADRID - Futbalisti Realu Madrid využili zaváhania svojich najväčších rivalov v boji o titul a po pohodlnom triumfe 3:0 nad Realom Sociedad San Sebastian zvýšili vedenie na čele tabuľky La Ligy.

slovakia

left justify in out

"Biely balet" po nedeli vedie poradie najvyššej španielskej súťaže so štvorbodovým náskokom pred dvojicou FC Barcelona, FC Sevilla a navyše má zápas k dobru.

 

Real proti Baskom odčinil zaváhanie zo stredu týždňa, keď po remíze na ihrisku Celty Vigo vypadol z Kráľovského pohára. Takmer 70.000 divákov na Štadióne Santiaga Bernabeua ako prvý potešil Mateo Kovačič, ktorému na gól presne prihral Cristiano Ronaldo. Krátko po zmene strán si obaja spoluprácu zopakovali, tentoraz Kovačič našiel portugalského kanoniera a ten strelil svoj desiaty gól v uplynulých piatich zápasoch. Hostia od 74. minúty hrali v oslabení, keď červenú kartu videl Inigo Martinez. Skóre duelu na 3:0 uzavrel desať minút pred koncom Alvaro Morata.

 

Kouč Realu Zinedine Zidane bol rád, že jeho mužstvo zakončilo náročný týždeň víťazstvom. "Vypadnutie z pohára nás všetkých stále mrzí. Potešilo ma, že mužstvo sa otriaslo a podalo kompaktný výkon. Udržali sme si čisté konto a získali sme tri dôležité body," zhodnotil Zidane. Francúzsky tréner priznal, že extramotiváciou pre jeho zverencov boli zaváhania Barcelony a Sevilly. "Ak súperi stratia body, povzbudí vás to. Samozrejme, že sme vedeli, ako hrali naši hlavní súperi. Hráči to chceli využiť a podarilo sa," dodal.

 

Zidanea potešil aj fakt, že do zostavy sa v priebehu týždňa vráti uzdravená dvojica Luka Modrič, James Rodriguez. Naopak, rekonvalescenciu Garetha Balea sprevádzajú neočakávané komplikácie a waleský krídelník bude pauzovať dlhšie ako sa čakalo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona