Real zostal v hre o titul, Ancelotti: Neviem, či Barcelona ešte zaváha

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 11:18 • 2 min
Real zostal v hre o titul, Ancelotti: Neviem, či Barcelona ešte zaváha

MADRID - Boj o titul v španielskej Primera Divison je stále otvorený. Real Madrid v stredu na domácom trávniku potvrdil pozíciu jasného favorita a po triumfe nad Almeriou 3:0 má lídra FC Barcelona naďalej na dohľad. Štyri kolá pred koncom stráca na rivala dva body.

slovakia

left justify in out

Zraneniami sužovaný Real proti outsiderovi nepredviedol taký herný a strelecký koncert ako deň pred ním Barcelona proti Getafe (6:0), ale na zisk troch bodov to suverénne stačilo. "Nebol to náš najlepší výkon v sezóne, ale zlomili sme ich a dosiahli dobrý výsledok, čo je v tejto chvíli najdôležitejšie. Ukázali sme dnes tímového ducha," hodnotil bezprostredne po zápase obranca "bieleho baletu" Pepe.

 

Kouč Carlo Ancelotti vyzdvihol pracovitosť mužstva, ale netuší, či Barcelona ešte jeho zverencov pustí pred seba. "Nevieme, či Barca ešte stratí nejaké body, sme si ale istí, že my naše záverečné štyri duely môžeme vyhrať. Vstupujeme do najdôležitejšej fázy sezóny a každý zápas už bude kľúčový," zdôraznil tréner Realu, na ktorého tím čaká v sobotu náročný súboj na pôde Sevilly a v utorok už prvé semifinále Ligy majstrov v Turíne s Juventusom. "V Seville pošlem na ihrisko to najlepšie, hoci nás hneď potom čaká Juventus. Ale najskôr potrebujeme naplno zabrať v lige."

 

Strelecky v stredu mlčal Cristiano Ronaldo napriek tomu, že hýril aktivitou a pripísal si desať streleckých pokusov. Šťastie mu ale neprialo a na čele tabuľky strelcov tak zostal na čísle 39, má na konte o jeden presný zásah viac ako Lionel Messi z Barcelony. Portugalského kanoniera proti Almerii zastúpili iní, gólom "do šatne" na konci prvého dejstva poslal svoj tím do vedenia exportnou strelou Kolumbijčan James Rodriguez. Potom si loptu pod tlakom Ronalda do vlastnej bránky v sklze zrazil Mauro dos Santos a zápasový účet uzavrel obranca Alvaro Arbeloa. Bol to jeho tretí zásah v 167 vystúpeniach za Real, ktorý v stredu prekonal stogólovú hranicu v sezóne a jeho skóre je 102:30.

 

Fanúšikovia Realu čakali, že proti tímu z nižších poschodí tabuľky uvidia debut nórskeho "zázračného chlapca" Martina Odegaarda, Ancelotti ho ale z lavičky do hry neposlal. Vo veku 16 rokov a päť mesiacov sa Odegaard mohol stať najmladším hráčom madridského klubu nasadeným v najvyššej súťaži, pripomenula agentúra DPA.

Obhajca titulu Atletico Madrid smeruje za tretím miestom v tabuľke a automatickej miestenke v Lige majstrov po výhre 1:0 na ihrisku Villarrealu. Rozhodol o tom striedajúci Fernando Torres. Atletico stráca aktuálne na lídra z Barcelony deväť bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona