Real znova so štvorbodovým náskokom, Casillasov 500. triumf

NETKY.SK • 23 Február 2015, 11:22 • 2 min
Real znova so štvorbodovým náskokom, Casillasov 500. triumf

MADRID - Futbalisti Realu Ma drid majú po víkende znova na čele najvyššej španielskej súťaže Primera División štvorbodový náskok. Rozhodla o tom sobotňajšia prekvapujúca domáca prehra FC Barcelona s Málagou (0:1) a nedeľňajšie víťazstvo "bieleho baletu" na pôde Elche 2:0.

slovakia

left justify in out

Madridčania rozhodli o triumfe v nedeľňajšom stretnutí 24. kola La Ligy až v druhom polčase, keď sa do streleckej listiny zapísali Karim Benzema a Cristiano Ronaldo. "Prehra Barcelony ma veľmi prekvapila, pretože jej hráči boli vo výbornej forme. Odohrali sme dôležitý zápas, predovšetkým z toho aspektu, že sme zvýšili náš náskok na prvom mieste v tabuľke. Máme síce náskok štyroch bodov pred Barcelonou, ale ako som už veľakrát povedal, o titule sa podľa môjho názoru rozhodne až v záverečnom kole," vyhlásil Talian Carlo Ancelotti, ktorý na lavičke Madridčanov odkoučoval jubilejný 100. zápas. "Zo sto stretnutí bola väčšina vydarených. Dúfam, že sa ešte zlepšíme a v ďalšej stovke budeme víťaziť ešte viac. S mojím mužstvom som spokojný. Od prehry s Atléticom Madrid sme sa zlepšili predovšetkým v defenzívnej činnosti," povedal pre goal.com 55-ročný niekdajší kouč AC Miláno či Paríža St. Germain.


Portugalský úradujúci najlepší futbalista sveta Cristiano Ronaldo dosiahol proti Elche gól s poradovým číslom 38 v sezóne 2014/2015, ktorý ho posunul na historické 3. miesto najlepších strelcov kráľovského klubu. Ronaldo má aktuálne na svojom konte v drese Realu 290 presných zásahov, na druhého Alfreda Di Stéfana stráca 15 a na rekordéra Raúla 33 presných zásahov. "Som si istý, že môj rekord skôr či neskôr prekoná. Pri hre, akú v Reale Madrid predvádza, je to len otázka času," vyhlásil pre goal.com legendárny Raúl González Blanco, aktuálne hráč New Yorku Cosmos, ktorý za madridský klub nastúpil v 741 dueloch.


Brankár Realu Iker Casillas v nedeľu odchytal svoj jubilejný 500. ligový duel, v ktorom zároveň predstihol v počte ligových víťazstiev svojho niekdajšieho spoluhráča Raúla. Casillas ich má aktuálne na svojom konte 328, Raúl o jedno menej, pričom na dosiahnutie rovnakého počtu ligových triumfov potreboval dovedna 550 duelov. "Teším sa, že som dosiahol túto métu. Som veľmi vďačný Realu Madrid, pretože v inom klube by bolo veľmi náročné ju dosiahnuť," povedal po stretnutí "Svätý Iker", ako niekedy fanúšikovia prezývajú španielskeho reprezentanta. Ako uviedla oficiálna stránka Realu Madrid, Casillasovi momentálne chýba päť triumfov do vyrovnania celkového ligového rekordu v počte dosiahnutých víťazstiev, ktorý drží donedávna športový riaditeľ FC Barcelona Andoni Zubizarreta.


Výborný výkon opäť predviedol záložník Isco. Jeho spoluhráč Casillas o ňom v rozhovore pre televíznu stanicu Canal Plus vyhlásil: "Isco sa čoskoro stane najdôležitejším hráčom španielskeho futbalu."


hb;mj;rk;ru



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies