Real zakopol s Malagou, Xabi Alonso: "Domáca remíza vždy zabolí"

NETKY.SK • 19 Marec 2012, 08:12 • 2 min
Real zakopol s Malagou, Xabi Alonso: "Domáca remíza vždy zabolí"

Real zakopol s Malagou, Xabi Alonso: "Domáca remíza vždy zabolí"

slovakia

left justify in out

img

Víťazná séria futbalistov Realu Madrid v španielskej Primera División sa zastavila na čísle 11. Zverenci trénera Joseho Mourinha v nedeľu doma iba remizovali s Malagou 1:1 a  pred úradujúcim majstrom FC Barcelona majú už iba osembodový náskok. Vyrovnávajúci gól andalúzskeho tímu strelil v nadstavenom čase Santi Cazorla, ktorý z priameho kopu vymietol šibenicu.
      Real sa v 35. minúte ujal vedenia zásluhou Karema Benzemu, no v ďalšom priebehu zápasu nedokázal pridať poistku. Hráči Malagy v druhom polčase čoraz viac vystrkovali rožky a v závere sa dočkali vyrovnania. "Vedeli sme, že pokiaľ prehrávame iba o gól, stále máme šancu dosiahnuť minimálne remízu. Už v prvom polčase som mohol skórovať, chýbalo naozaj málo. V nadstavenom čase som si všetko vynahradil," povedal Cazorla pre španielsku televíziu.
      Stredopoliar Realu Xabi Alonso po zápase netajil sklamanie. "Škoda, že sme nedali druhý gól. Zahodili sme veľa šancí a to sa nám vypomstilo. Remíza na domácom štadióne vždy zabolí. Netreba však z toho robiť žiadnu tragédiu, veď 11 kôl pred koncom súťaže sme na čele tabuľky s osembodovým náskokom. Do každého ďalšieho zápasu pôjdeme s cieľom zvíťaziť," povedal španielsky reprezentant.
      Barcelona triumfovala na pôde FC Sevilla 2:0. O úvodný gól sa postaral z priameho kopu Xavi, trojbodový zisk Kataláncov spečatil lobom argentínsky kanonier Lionel Messi. "Najmä v prvom polčase sme hrali veľmi dobre a naše vedenie mohlo byť oveľa vyššie. V druhom dejstve to bola už iná káva. Nebyť niekoľkých skvelých zákrokov Victora Valdesa, v závere to ešte mohla byť dráma," povedal obranca Barcelony Pique. Tréner Pep Guardiola napriek víťazstvu v metropole Andalúzie po skončení duelu nesršal veľkým optimizmom. "Na titul môžeme v tejto sezóne už zabudnúť. Je totiž jeden tím, ktorý dosahuje ešte lepšie výsledky ako my - je ním Real Madrid."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies