Real vs. nočná mora Lyon, Neapol v šlágri proti "superBayernu"

NETKY.SK • 17 Október 2011, 23:50 • 2 min
Real vs. nočná mora Lyon, Neapol v šlágri proti "superBayernu"

Real vs. nočná mora Lyon, Neapol v šlágri proti "superBayernu"

slovakia

left justify in out

img

Šláger utorňajšieho programu 3. kola futbalovej Ligy majstrov 2011/2012 v skupinách A-D uvidia fanúšikovia na neapolskom Štadióne Sao Paolo, kde domáci SSC so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom privíta Bayern Mníchov. Taliansky klub v generálke na súboj s bavorským gigantom prehral doma s Parmou 1:3, ale v LM sa mu darí viac, keď má po dvoch zápasoch na konte 4 body.
"Sobotňajší duel nám nevyšiel. Mali sme prevahu, ale gólovo sme sa presadili iba raz. Súper dvakrát skóroval po rýchlych protiútokoch a vyhral. Mrzí nás prehra. Teraz však už myslíme na utorňajší duel Ligy majstrov proti Bayernu Mníchov," povedal Hamšík pre svoju oficiálnu internetovú stránku. Bayern je momentálne azda najsuverénnejšie európske mužstvo. So ziskom šiestich bodov vedie tabuľku A-skupiny a v bráne má nepriestrelného Manuela Neuera, ktorý už dvanásť zápasov v rade neinkasoval. Naposledy ešte v 1. kole bundesligy. Bayern však okrem pevnej defenzívy zdobí aj vysoká produktivita. V 14. zápasoch nastrieľal už 35 gólov, z toho 14 zaznamenal kanonier Mario Gomez. V sobotu na vlastnej koži pocítila silu mníchovskej "mašiny" Hertha Berlín, ktorá už v 13. minúte prehrávala rozdielom triedy a nakoniec bola rada za prehru 0:4. "V tomto momente predvádzame futbal, aký sa nevidí každý deň. Celé mužstvo odvádza výkony na hranici možností," pochválil hráčov tréner Bayernu Jupp Heynckes, ktorý proti Neapolu nemôže počítať so zraneným Arjenom Robbenom.
Manchester United bude mať, možno trocha prekvapujúco, problémy s postupom do jarného osemfinále. V hrateľnej skupine zatiaľ získal len dva body za remízy s Benficou Lisabon a FC Bazilej, teraz sa "červení diabli" predstavia na pôde Otelulu Galati. "Situáciu sme si mierne skomplikovali, ale ešte sú pred nami štyri zápasy a netreba robiť predčasné závery. Chceme nad Galati vyhrať, nikdy nehráme na remízu," povedal stopér Rio Ferdinand. S výpravou ManU odcestoval do Bukurešti, kde Galati hráva svoje zápasy v európskom pohári číslo jeden, aj s útočníkom Waynom Rooneym. Ten nehral v sobotňajšom šlágri Premier League s FC Liverpool. V druhom súboji Bazilej figurujúci na čele tabuľky hostí druhú Benficu.
Prekvapujúci líder B-skupiny, turecký Trabzonspor, sa predstaví na pôde CSKA Moskva. V drese Trabzonu majú šancu zasiahnuť do hry aj dvaja slovenskí reprezentanti Marek Čech a Marek Sapara, zranený Róbert Vittek bude dlhšiu dobu chýbať. V druhom súboji OSC Lille hostí Inter Miláno. Francúzsky tím cez víkend proti AJ Auxerre šetril viaceré opory. Prehrával však 0:1 a na ihrisko sa preto dostali Hazard aj Joe Cole, ktorí výraznou mierou prispeli k obratu na 3:1. "Favorit zápasu je jasný, my v Lige majstrov iba zbierame skúsenosti. Neznamená to však, že predáme kožu lacno. Domáce prostredie nám velí bojovať o víťazstvo, ale zároveň rešpektujeme silu súpera a určite hru neotvoríme," povedal kouč OSC Rudi Garcia.
Real Madrid sa predstaví proti Lyonu a chce si udržať stopercentné vykročenie do skupinovej fázy. Dopomôcť k tomu by mu mal argentínsky útočník Gonzalo Higuain, ktorý v rozpätí dvoch týždňov už trikrát zaknihoval hetrik. Posledný pred dvoma dňami do siete Betisu Sevilla (4:1). Zo zostavy vytlačil Karima Benzemu, ktorého navyše sužuje zranenie. "Som rád, že mám dvoch útočníkov, ktorí sú schopní streliť gól v každom zápase. Gonzalo je vo skvelej forme, ale o zostave pred zápasom sa nezvyknem baviť," vyhlásil kouč "bieleho baletu" Jose Mourinho. Lyon bol pre Real nočnou morou, keď v siedmich zápasoch nad ním nevedel v LM vyhrať. Prekliatie zlomil až v minulej sezóne, v ktorej v osemfinále vyradil francúzskeho rivala a prebojoval sa do štvrťfinále po dlhých siedmich rokoch. Dinamo Záhreb s Jakubom Sylvestrom v kádri hrá na Maksimire s Ajaxom Amsterdam o prvé body do tabuľky.
Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona