Real v sobotu o vyrovnanie španielskeho rekordu Barcelony

NETKY.SK • 5 December 2014, 14:37 • 2 min
Real v sobotu o vyrovnanie španielskeho rekordu Barcelony

MADRID - Futbalisti Realu Madrid môžu v sobotu vyrovnať španielsky rekord FC Barcelona v počte víťazstiev v rade v súťažných zápasoch.

slovakia

left justify in out

"Biely balet" sa v 14. kole Primera División predstaví pred vlastnými fanúšikmi proti Celte Vigo (20.00 h). Ak splní rolu favorita a revanšuje sa za jarnú ligovú prehru 0:2 z ihriska tohto rivala, dosiahne 18. triumf bez prerušenia. Klubový rekord donedávna mal hodnotu 15, národné maximum Barcelony s 18 položkami pochádza zo sezóny 2005/2006.

 

Vigo naposledy neprehralo na Štadióne Santiaga Bernebéua 5. novembra 2006. Celta však v novembri 2014 zdolala práve Barcelonu na jej pôde 1:0, v septembri v Madride uhrala remízu proti Atléticu (2:2). Figuruje na 8. priečke v tabuľke, ťahá minišnúru dvoch ligových nezdarov. Real je stopercentný od prehry 1:2, ktorú inkasoval 13. septembra doma od mestského rivala Atlética. 

 

Real v utorok v odvete 1/16-finále domáceho pohára rozdrvil treťoligovú Cornellu 5:0 (prvý duel 4:1), dvoma gólmi prispel Kolumbijčan James Rodríguez. Letná posila z Monaka je jediným hráčom Madridčanov, ktorý v tejto sezóne skóroval vo všetkých štyroch súťažiach. 

 

"Demonštruje svoju kvalitu a ukazuje skvelý prístup. Už teraz sme z neho nadšení a určite sa ešte bude zlepšovať. Páči sa mi, že vystupuje pokorne. Mať hráča s takýmto naturelom a zároveň schopnosťami je perfektnou ingredienciou pre tím," citoval web FIFA talianskeho kouča Realu Carla Ancelottiho. 

 

Madridčania majú v sledovanom období skóre 64:9. V utorok si oddýchol portugalský krídelník Cristiano Ronaldo, ktorý v 12 ligových zápasoch nasúkal 20 gólov. K dispozícii už je - po deviatich mesiacoch maródky - zakončovateľ Jesé Rodríguez (obnovenú premiéru mal proti Cornelle a dal gól), po otrase mozgu aj Nemec Sami Khedira. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona