Real v prestrelke zdolal Manchester City 3:2, skvelý vstup PSG

NETKY.SK • 19 September 2012, 06:26 • 2 min
Real v prestrelke zdolal Manchester City 3:2, skvelý vstup PSG

Real v prestrelke zdolal Manchester City 3 2, skvelý vstup PSG - Futbal Skupinová fáza futbalovej Ligy majstrov odštartovala v utorok zápasmi v skupinách A až D. V najväčšom šlágri dňa v D-skupine Real Madrid na svojom trávniku s Manchestrom City dvakrát

slovakia

left justify in out

img

Skupinová fáza futbalovej Ligy majstrov odštartovala v utorok zápasmi v skupinách A až D. V najväčšom šlágri dňa v D-skupine Real Madrid na svojom trávniku s Manchestrom City dvakrát prehrával, ale v závere otočil na 3:2.
      Na štadióne Santiago Bernabeu síce deväťnásobný víťaz súťaže mal hernú prevahu, ale anglický majster dlho odolával. Hosťom vyšiel v 68. minúte skvelým spôsobom brejk dvoch na jedného - Touré prihral Džekovi a ten sa proti padajúcemu Casillasovi nepomýlil. Marcelo síce onedlho vyrovnal, ale päť minút pred koncom Kolarov zakrútil loptu z priameho kopu presne k žrdi. Real sa však nevzdal a mal skvelý záver - Benzema zariadil v 87. minúte vyrovnanie a o tri minúty Cristiano Ronaldo svojou desiatou strelou v stretnutí rozhodol o triumfe "bieleho baletu".
      Tréner Realu Jose Mourinho po skončení duelu žiaril spokojnosťou. "Na moje mužstvo som hrdý, pretože podalo oduševnený výkon. Hráčom stále prízvukujem, že takéto veľké zápasy nemôžu prehrať. Bojovali až do konca ako levy a v závere sa dočkali dvojgólovej odmeny. Boli sme dnes oveľa agresívnejší, ako v ligových dueloch proti Getafe a FC Sevilla, súpera sme prevýšili kondične. Teší ma, že sme konečne potešili našich fanúšikov." Kouč Manchestru City Roberto Mancini bol z konečného výsledku sklamaný. "Je ťažké stráviť takúto prehru, veď ešte štyri minúty pred koncom sme na ihrisku Realu Madrid viedli 2:1. Urobili sme chybu, nechali sme domácich operovať na rohoch šestnástky, z čoho vyústili dva góly. Musíme sa zlepšiť." V ďalšom dueli D-skupiny Borussia Dortmund potvrdila úlohu favorita a gólom Lewandowského z 88. minúty zdolala Ajax Amsterdam 1:0. Ešte predtým domáci Hummels nepremenil v 57. minúte penaltu.
      Skvelým spôsobom vstúpili do hlavnej fázy hráči Paríža Saint-Germain, ktorí už v prvej polhodine rozhodli súboj A-skupiny s Dynamom Kyjev. Kanonádu odštartoval Ibrahimovič z pokutového kopu a ďalšie góly neskôr pridali Thiago Silva a Alex. Domáci napokon vyhrali 4:1. Porto uspelo v Záhrebe s Dinamom 2:0 zásluhou gólov Lucha Gonzaleza a Defoura v nadstavenom čase. Tréner PSG Carlo Ancelotti vysoké víťazstvo nepreceňoval. "Musíme zostať nohami pevne na zemi. Nie sme favoritmi Ligy majstrov, našim hlavným cieľom je postúpiť zo skupiny. Bol to vydarený štart, no ešte nás čaká päť zápasov, v hre je 15 bodov. Teší ma, že môj tím nadviazal na kvalitné výkony z ligových zápasov proti Lille a Toulouse. Útočníci dnes predviedli veľmi pekné kombinácie, kľúčom k úspechu bol však Menez, ktorý otváral priestor pre Ibrahimoviča a Pastoreho."       
      V B-skupine si cenný triumf 2:1 pripísal Arsenal na pôde Montpellieru. Domáci sa síce ujali vedenia, keď Belhanda "panenkovsky" premenil pokutový kop, ale Podolski a Gervinho ešte v prvom polčase v priebehu dvoch minút otočili skóre. "Mám veľkú radosť, že som sa opäť zapísal do listiny strelcov. Využil som skvelý pas Girouda. V prvom polčase sme hrali veľmi dobre, v druhom sme však poľavili a domáci nás zatlačili- Dôležité však je, že si do Londýna odvážame tri body," povedal Podolski. Schalke uspelo v Pireuse s Olympiakosom 2:1 a to ešte Huntelaar zahodil pokutový kop.
      Anderlecht Brusel po šesťročnej odmlke úspešne začal svoju ďalšiu púť v Lige majstrov, keď dokázal remizovať v C-skupine na ihrisku milánskeho AC 0:0. "Rosso-neri" tak po najhoršom štarte do talianskej ligy od roku 1930 nepresvedčili ani v pohári. Tréner AC Massimiliano Allegri sa napriek bezgólovej remíze s Anderlechtom snažil hľadať pozitíva. "Konečne sme si udržali čisté konto, čo je krok vpred. V prvom polčase sme urobili veľa technických chýb. V druhom sme boli predsa len odvážnejší, no chce to čas. Musíme sa sebe tvrdo pracovať a verím, že výsledky sa dostavia." Oveľa viac sa darilo Malage, ktorá odprevadila Zenit Petrohrad domov s nádielkou 3:0. V drese hostí chýbal zranený slovenský obranca Tomáš Hubočan.

      Sumáre utorňajších zápasov skupinovej fázy LM po prvom polčase:

      A-skupina:
      Dinamo Záhreb - FC Porto 0:2 (0:1)
      Góly: 41. Lucho Gonzalez, 90.+ Defour. Rozhodca: Orsato (Tal.)
      Paríž Saint-Germain - Dynamo Kyjev 4:1 (3:0)
      Góly: 19. Ibrahimovič (z 11m), 29. Thiago Silva, 32. Alex, 90.+ Pastore - 87. Veloso. Rozhodca: Kuipers (Hol.)

      B-skupina:
      Olympiakos Pireus - FC Schalke 04 1:2 (0:1)
      Góly: 58. Abdoun - 41. Höwedes, 59. Huntelaar
      Rozhodca: Borbalan (Šp.)
      Montpellier HSC - Arsenal Londýn 1:2 (1:2)
      Góly: 9. Belhanda (z 11m) - 16. Podolski, 18. Gervinho. Rozhodca: Carballo (Šp.)

      C-skupina:
      AC Miláno - RSC Anderlecht Brusel 0:0
      Rozhodca: Collum (Škót.)
      CF Malaga - Zenit Petrohrad 3:0 (2:0)
      Góly: 3. a 76. Isco, 13. Saviola. Rozhodca: Clattenburg (Angl.)

      D-skupina:
      Borussia Dortmund - Ajax Amsterdam 1:0 (0:0)
      Gól: 87. Lewandowski. Rozhodca: Tagliavento (Tal.)
      Real Madrid - Manchester City 3:2 (0:0)
      Góly: 76. Marcelo, 87. Benzema, 90. Ronaldo - 68. Džeko, 85. Kolarov. Rozhodca: Skomina (Slov.)

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies