Real ukončil sériu PSG bez prehry a postúpil, Blanca mrzel smoliarsky gól

NETKY.SK • 4 November 2015, 10:07 • 2 min
Real ukončil sériu PSG bez prehry a postúpil, Blanca mrzel smoliarsky gól

MADRID - Futbalisti Realu Madrid zdolali úradujúceho francúzskeho šampióna Paríž St. Germain 1:0 a ukončili jeho 23-zápasovú šnúru nezdolanosti, ktorou sa pýšil vyše šesť mesiacov. Desaťnásobný španielsky víťaz Ligy majstrov si vďaka plnému bodovému zisku zaistil v predstihu postup do jarného osemfinále elitnej súťaže a Parížu sa na čele tabuľky A-skupiny vzdialil na rozdiel troch bodov.

slovakia

left justify in out

O cennom triumfe v šlágri utorňajšieho programu rozhodol v 35. minúte Nacho Fernandez, ktorý bol pritom na ihrisku len niekoľko desiatok sekúnd po tom, ako vystriedal zraneného ľavého obrancu Marcela. Brankár PSG Kevin Trapp podcenil odrazenú loptu, v polovici výbehu z brány sa zastavil a práve Nacho ho so šťastím prekonal. "Som na seba poriadne nahnevaný. Pred gólom som sa pri vybiehaní z bránky sústredil na loptu, vôbec som nevidel súperovho hráča. Nechcem sa však vyhovárať, bola to moja vina. Pravda, vo futbale padajú góly po chybách a toto bola jedna z nich. Sme frustrovaní z toho, že odchádzame s prehrou, hoci sme podali veľmi dobrý výkon," citoval denník L'Equipe slová 25-ročného nemeckého brankára, ktorý prišiel do PSG pred sezónou z Eintrachtu Frankfurt a vytlačil z postu jednotky Salvatoreho Sirigua.

 

Parížania odohrali v Madride jeden z najlepších zápasov v tejto sezóne. V prvom polčase sa dostali do troch veľkých šancí, ale dvakrát Zlatan Ibrahimovič mieril tesne vedľa bránky a Adrien Rabiot nastrelil spoza veľkého vápna žrď. V druhom dejstve sa Real v stave jednogólového náskoku sústredil na brejky, Parížania v závere vrhli sily do útoku v snahe vyrovnať, ale to im nebolo súdené. Priamy kop Angela Di Mariu, mimochodom bývalého hráča Realu, zastavilo brvno a domáci si definitívne mohli vydýchnuť.

 

"Taký niekedy býva futbal," povzdychol si kouč PSG Laurent Blanc pri analýze stretnutia, v ktorom bol jeho tím lepší v držaní lopty a vyslal aj viac striel na bránu (16:13 - pozn.). "Neboli sme efektívni, ale tak to chodí, že niekedy dáte gól z ničoho a inokedy tvrdo driete a nepremeníte ani vyložené šance. Mrzí ma, že súper vyhral gólom, ktorý patrí do kategórie veľmi šťastných. Mali by sme sa vyvarovať podobným situáciám, bol to zbytočný gól, ktorý padol z pološance," trápilo Blanca, ktorého tím v oboch zápasoch až na jeden moment eliminoval ofenzívnu silu súpera. V prvej konfrontácii v Parku princov sa zrodila bezgólová remíza 0:0. Už po štvrťhodine madridskej "odvety" musel odstúpiť z hry taliansky režisér stredovej formácie hostí Marco Verratti. Blanc vyjadril presvedčenie, že jeho zranenie nebude vážne. "Je škoda, že nemohol hrať celý zápas. Marco má na našu hru veľký vplyv, jeho odchod naštrbil náš systém. Z ihriska schádzal v slzách, ale verím, že to s jeho členkom nebude vážne."

 

Tréner Realu Rafael Benitez uznal kvality súpera. "V prvom polčase sme nehrali dobre, súper bol veľmi silný na lopte. Bolo ťažké niečo vymyslieť. Náš výkon po zmene strán bol podstatne lepší, ale vieme, že napriek víťazstvu sa v našej hre vyskytlo veľa nedostatkov. Budeme pracovať na ich odstránení," netváril sa nadšene lodivod "bieleho baletu", ktorému v ofenzíve citeľne chýbali Gareth Bale a Karim Benzema. "Nemôžeme sa na to vyhovárať. Šancu dostali iní hráči a myslím si, že nesklamali. Je dôležité, že sme tento zápas vyhrali, tri body nás definitívne posunuli do osemfinále a tešíme sa z toho. S návratom Garetha a Karima budeme ešte silnejší," sprostredkoval Benitezove slová oficiálny web UEFA.

 

V druhom dueli A-skupiny si šance udržali futbalisti Šachtaru Doneck, ktorí doma rozstrieľali Malmö FF 4:0. Obaja "outsideri" majú na konte 3 body a bojujú v prvom rade o tretiu priečku zaručujúcu účasť v 16-finále Európskej ligy UEFA 2015/2016. Pri rovnosti bodov by mal navrch ukrajinský tím vďaka lepšej bilancii vzájomných zápasov, keďže vo Švédsku prehral len 0:1.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies