Real triumf v domácom pohári nezopakuje, Ancelotti: Nepochopiteľné chyby

NETKY.SK • 16 Január 2015, 11:33 • 2 min
Real triumf v domácom pohári nezopakuje, Ancelotti: Nepochopiteľné chyby

MADRID - Futbalisti Realu Madrid nezopakujú vlaňajší triumf v Španielskom kráľovskom pohári. Vo štvrtok sa museli skloniť pred mestským rivalom Atleticom, keď v domácej osemfinálovej odvete iba remizovali 2:2 a po prehre 0:2 v prvom dueli sa so súťažou rozlúčili. Kouč obhajcu trofeje Carlo Ancelotti po zápase krútil hlavou nad nepochopiteľnými chybami defenzívy, ktoré dvakrát gólovo potrestal hrdina hostí Fernando Torres.

slovakia

left justify in out

"Urobili sme chyby, ktoré normálne nerobíme a mali sme problém dostať loptu z vlastnej polovice ihriska. Také niečo sa nám stalo prvýkrát a nemyslím si, že by sa to ešte niekedy zopakovalo," hodnotil bezprostredne po stretnutí Ancelotti, ktorého zverencom zlomili väz dva Torresove zásahy na začiatku oboch polčasov. Pre Torresa to boli premiérové góly po návrate do jeho bývalého klubu a vôbec prvé na štadióne Realu Madrid v kariére.

 

Real v prebiehajúcej sezóne nemá na Atletico recept. V dvojzápasovom španielskom Superpohári s ním v súčte prehral 1:2, v septembri mu doma podľahol 1:2 aj v ligovom dueli. Z piatich vzájomných stretnutí v tomto ročníku Atletico trikrát vyhralo, dvakrát sa zrodila remíza. To je veľký rozdiel v porovnaní s minulou sezónou, keď Real vyradil Atletico v domácom pohári a triumfoval nad ním aj vo finále Ligy majstrov. "Vtedy sme našli správny návod ako ich zdolať, v tejto sezóne už nie," priznal Ancelotti. "Kľúčom k ich úspechu boli naše dve veľké chyby a to musíme v našej hre napraviť. Atletico má skvelé mužstvo a na ďalší duel proti nemu sa musíme pripraviť lepšie." Držiteľ Zlatej lopty Cristiano Ronaldo povedal: "Prehrať nikdy nie je pekné, ale musíme zostať pozitívni. Žijeme ešte v domácej lige i v Lige majstrov..."

 

"Rýchly gól nás posunul správnym smerom," tešil sa po zápase Torres, ktorému na oba góly prihral Antoine Griezmann. "Som šťastný najmä kvôli fanúšikom, že som sa po návrate domov strelecky presadil a to ešte na ihrisku, kde som predtým nikdy gól nedal." Radosť netajil ani kouč Diego Simeone: "Vyradili sme najlepší tím na svete. Mali sme svoj cieľ a ten sme splnili." Atletico sa v pohárovom štvrťfinále stretne s FC Barcelona, ktorá si s Elche poradila suverénne po výsledkoch 5:0 doma a 4:0 vonku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies