Real spečatil postup, no prišiel o Balea, Zidane: Cieľ sme splnili

NETKY.SK • 23 November 2016, 12:29 • 2 min
Real spečatil postup, no prišiel o Balea, Zidane: Cieľ sme splnili

LISABON - Futbalisti Realu Madrid spečatili víťazstvom 2:1 nad domácim Sportingom Lisabon svoj postup do osemfinále Ligy majstrov, no prišli pre zranenie o Garetha Balea. Waleský krídelník si v utorkovom zápase poranil pravý členok a hrozí mu, že zmešká prestížne derby s FC Barcelona (3. decembra).

slovakia

left justify in out

Bale odstúpil z hry v 58. minúte za stavu 1:0 pre Real, na trávniku ho nahradil Marco Asensio. "Gareth má členok zrejme viac vyvrtnutý ako narazený, no počkáme si na výsledky stredajších vyšetrení a podľa toho uvidíme, aký veľký je problém," uviedol na pozápasovej tlačovej konferencii tréner španielskeho klubu Zinedine Zidane.

 

 

Duel mal špeciálny náboj pre Cristiana Ronalda, ktorý sa vrátil na pôdu materského klubu. Práve po jeho priťuknutí sa o vedenie "bieleho baletu" postaral v 29. minúte stopér Raphael Varane, ktorý sa ocitol sám v pokutovom území a zblízka napálil loptu do siete. Sporting hral od 64. minúty bez vylúčeného Joaa Pereiru, no v 80. minúte sa dočkal vyrovnania, keď po ruke striedajúceho Fabia Coentraa v šestnástke premenil penaltu Andre Silva. Triumf Realu a natiahnutie série bez prehry na 30 zápasov zo všetkých súťaží zariadil tri minúty pred koncom hlavičkou Karim Benzema.

 

Obhajcovi trofeje by stačila na postup aj remíza, no víťazstvo mu dáva šancu vyhrať F-skupinu. Musí však v záverečnom kole doma zdolať vedúcu Borussiu Dortmund. "Bolo pre nás dôležité, že sme tu vyhrali. Prežívali sme v zápase aj náročné chvíle, ale to je normálne. Dokázali sme streliť krásny druhý gól zásluhou Benzemu a splnili sme cieľ, s ktorým sme sem prišli. Teraz sa môžeme koncentrovať na záverečný duel s Dortmundom," dodal Zidane.

 

Real postúpil do vyraďovacej fázy LM jubilejný dvadsiatykrát v rade. Naopak, Sportingu ušiel cenný bod pomedzi prsty a na play off LM môže zabudnúť. V záverečnom kole si to rozdá s Legiou Varšava o tretie miesto a účasť v jarnom 16-finále Európskej ligy UEFA. "Počínali sme si skvele z hľadiska technickej a taktickej stránky, chýbalo nám iba niekoľko drobností. Rozhodujúca bola červená karta pre Joaa Pereiru," nechal sa počuť tréner lisabonského tímu Jorge Jesus.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona