Real sa priblížil k lídrom, Barca a Atlético o bod vpredu

NETKY.SK • 20 Január 2014, 14:18 • 2 min
Real sa priblížil k lídrom, Barca a Atlético o bod vpredu

MADRID - Nedeľňajšie zaváhania futbalistov FC Barcelona a Atlética Madrid a sobotňajšia výhra hráčov Realu Madrid znamenali zníženie bodového rozdielu na vedúcich priečkach Primera División. Katalánci remizovali v stretnutí 20. kola na trávniku Levante 1:1, tento výsledok nevyužilo Atlético, ktoré hralo doma nerozhodne s FC Sevilla (1:1). V ďalšom madridsko-sevillskom stretnutí Real v sobotu zvíťazil jednoznačne 5:0 na pôde posledného Betisu. Pre Barcelonu a Atlético ide o druhú remízu v sérii, v predchádzajúcom vzájomnom dueli sa vedúce duo rozišlo po bezgólovom priebehu.

slovakia

left justify in out

Tréner FCB Gerardo Martino neskrýval po skončení zápasu s Levante sklamanie. "Neprišli sme si sem po bod, nie je to ani to, čo by sme si zaslúžili. Vieme, že vyhrávame deväť z desiatich takýchto duelov," cituje argentínskeho kormidelníka oficiálny web barcelonského klubu. "Je to škoda, spravili sme všetko pre to, aby sme vyhrali. Súper sa však stiahol pred svoju bránku a nedal nám žiadny priestor," uviedol hviezdny útočník Lionel Messi.

O čosi spokojnejší bol kouč madridského Atlética Diego Simeone. "Získali sme bod, zásluhou ktorého sme zotrvali v silnej pozícii," cituje 43-ročného trénera portál uefa.com. "Musíme nájsť vhodné alternatívy, aby sme uspeli aj v takýchto zápasoch. Štýl, ktorým sa prezentovala Sevilla, nám sťažoval tvorbu príležitostí, v tom by sme sa mali zlepšiť," dodal Simeone.

Poradie na prvých dvoch priečkach najvyššej španielskej súťaže zostalo nezmenené, vedie FC Barcelona s 51 bodmi o skóre pred Atléticom Madrid. Real Madrid zaostáva už len o jediný bod, štvrtý Villarreal má na konte o priepastných štrnásť bodov menej ako katalánsky klub.

Naposledy boli prvé tri tímy tabuľky španielskej ligovej súťaže po 20. kole s podobne malými odstupmi v sezóne 1981/1982, referuje uefa.com. V predmetnom súťažnom ročníku figurovali v rovnakej fáze na najlepších pozíciách Real, Barcelona a San Sebastián, na konte mali zhodný počet bodov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies